Is een ouder huis de moeite om te isoleren?

Vraag

Ik zou graag willen weten of het de moeite is om een ouder huis dat in staansverband gemetst is zonder isolatie om aan de binnenkant te isoleren want dat kost ook wel wat, en je moet al je tabletten vergroten aan de binnenzijde… Haal ik het geld er terug uit binnen enkelen jaren of is het pas over 20 jaar voordat ik er profijt van heb (zou enkel het willen doen in de woonkamer maar heb er mijn twijfels over want dan heb je alles in het gipsplaat aan de binnenzijde en dat kost toch wat geld). Ik dank je bij voorbaat.

Antwoord

Over het isoleren van oude huizen zonder bestaande isolatie is al veel geschreven, kijk eens in het vragenarchief onder "isolatie" en "muren", kijk zeker eens bij vraag 7331, 7354, 6470 en lees ook zeker het artikel bij vraag 5811. Onder het hoofdstuk isolatie vind je ook meer info.

Wat betreft het terugverdienen, dat is afhankelijk van hoe goed je het aanpakt. Als je enkel 1 kamer isoleert bv. dan zal het effect een stuk minder zijn dan wanneer je je hele huis aanpakt.

Feit is dat elke isolerende maatregel een besparing betekent voor je energiekosten. Een precieze berekening kunnen we niet doen. Veel hangt ook af van je stookgedrag, brandstof, je minimale eisen aan wooncomfort, enkel of dubbel glas in het huis, binnenisolatie, dikte bestaande muren, enz.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Isolatie

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Snel en eenvoudig naar een betere geluidskwaliteit

Caparol

Snel en eenvoudig naar een betere geluidskwaliteit

Isolerende Belgische blauwe steen gevels

Carrières Du Hainaut

Isolerende Belgische blauwe steen gevels

Isolatie in de agrarische sector

Pluimers Isolatie

Isolatie in de agrarische sector

Zelf isoleren is beter isoleren

Recticel Insulation

Zelf isoleren is beter isoleren

Glaswol

Knauf

Glaswol

Je binnenwand of scheidingswand akoestisch isoleren met URSA

URSA

Je binnenwand of scheidingswand akoestisch isoleren met URSA