Filters ×

Zoek op

Bart Verstaen


Gemeente Aarsele
Type nieuwbouw
Bouwstijl modern/hedendaags

Waarom koos de collega-architect deze architect?

"De woning treft me door haar compactheid en verzorgde afwerking. De architect is erin geslaagd om op een klein perceel een woning een sterke eigenheid te geven en een maximaal benutbare vloeroppervlakte te creëren. Een sobere maar sterke materiaalkeuze zorgt voor de kers op de taart."

Troeven

  • De praktijkruimte is gesitueerd aan de straatzijde over 3 niveaus, waarvan de onderste half-ondergronds. Er is een open leefruimte aan de tuinzijde met zontreding aan oost-, zuid- en westzijde. Variabele plafondhoogtes, binnenramen en hoekramen zorgen voor een grote ruimtelijkheid en doen de woning groter lijken dan ze is. Een vide op de hoek van de leefruimte zorgt voor een royale lichtinval en maakt visueel contact tussen gelijkvloers en verdieping mogelijk.

  • De organisator van de woning is een compacte open trap die toegang geeft tot 6 verschillende niveaus en de circulatieruimte beperkt. De slaapkamers hebben een maximaal volume door het volledig gebruik van de vloeroppervlakte.

  • Gerealiseerd programma:
    • kelderverdieping (2 niveaus ): kelder, archiefruimte, bureau;

    • gelijkvloers (2 niveaus ): inkomportaal, hal, wc, bureau, open leefruimte (kook-, zit- en eethoek), berging;

    • verdieping (2 niveaus): bureau, 3 slaapkamers, badhoek, zolder;

    • nog te realiseren: carport + tuin- en fietsberging.

Materialen

  • Dak- en gevelbekleding bestaan uit met zink staande naad.

  • Centrale verwarming: vloerverwarming in de leefruimtes.

  • De woning voldoet aan de de isolatie- en ventilatienormen van het Vlaamse Gewest.

Ben je architect en wil je ook een van je projecten in de kijker zetten? Laat het ons weten.