Filters ×

Zoek op

Licht, ruimte en mooie verhoudingen


Type nieuwbouw
Bouwstijl modern/hedendaags

Een antwoord bieden op de wensen van de klant, dat meteen ook is afgestemd op de intrinsieke terreineigenschappen. Dat is het doel dat architect Filip De Mulder bij ieder ontwerp voor ogen houdt. Daarnaast probeert de Wemmelse architect ook licht, ruimte en mooie verhoudingen te creëren in zijn gebouwen.Intieme patioDe particuliere woningen van Filip De Mulder vallen op door hun creativiteit. Zo ook deze strakke woning waarvan het L-vormige volume zich rond een patio met kleine binnentuin draait.

Door de tuinmuur ontstaat een intieme buitenomgeving met een sterke relatie tot de leefruimtes. Op een bandraam in de gang naar de patio na is de voorgevel volledig gesloten gehouden. Enerzijds om een te sterke opwarming door de namiddagzon te vermijden, anderzijds met het oog op de privacy.

De pal zuidgerichte patio – annex terras– krijgt de nodige schaduw dankzij een overkraging van het verdiepingsvolume. Deze ingreep voorkomt ook opwarming van de leefruimten in de zomermaanden,maar garandeert toch een rijke lichtinval.

Die overkraging illustreert meteen heel mooi één van de voordelen van Ytong. Bij klassiek metselwerk zouden lange L-ijzers moeten gebruikt worden om het parement in te verwerken. Met cellenbeton is daar absoluut geen sprake van. Bovendien doet het materiaal hier ook dienst als verloren bekisting voor de balken.

Lees het volledig artikel.

Kom via onze infosessies  te weten hoe u Ytong in uw project kan toepassen. Schrijf hier in.

Lees meer