Filters ×

Zoek op

Automatisch energiebewust


Type nieuwbouw
Bouwstijl modern/hedendaags

Moderne architectuur en aandacht voor isolatie en energiezuinig bouwen zijn typerend voor het werk van architectenduo Dirk Hulpia en Tamara Beurms. Hun bvba Architectuurburo springt bovendien uit de band met bijzondere aandacht voor het dagelijkse wooncomfort.Gekruiste benedenverdiepingDeze nieuwbouwwoning is volledig opgebouwd in cellenbetonblokken en heeft een doorgedreven afscherming aan de straatzijde. Zelfs de ingang ligt verborgen achter een vooruitgeschoven muur. De gevel kreeg een afwerking met mosgroene sierpleister en wordt onderaan afgeboord met een plint in blauwe hardsteen. Voor het schrijnwerk viel de keuze op antracietkleurig aluminium.

De leefruimte is hoger opgetrokken om de band met de tuin aan te halen. De verdieping is gekruist op de benedenverdieping gezet. De beschikbare oppervlakte is opgedeeld in een kinder- en ouderzijde, zodat tussen beide een akoestische buffer ontstaat.

Dirk Hulpia was één van de eerste 500 architecten die het certificaat van ‘energiebewuste architect’ in ontvangst mochten nemen. Een strikte EPB-opvolging is voor hem een automatisme geworden. Hulpia gaat bij elk project voor een E-peil beneden de 60 en een K-peil van 29.

I.s.m. Tamara Beurms (interieur-architecte)

Lees het volledig artikel (pdf)

Kom via onze infosessies  te weten hoe u Ytong in uw project kan toepassen. Schrijf hier in.

Lees meer