Filters ×

Zoek op

Op zoek naar de ziel van een woning


Gemeente Beaumont
Type nieuwbouw
Bouwstijl modern/hedendaags

Zuivere vormen, dynamische wanden, spelen met contrast… Stuk voor stuk kenmerken van het bureau Lerouge architecture, die in grote mate bijdragen tot het welzijnsgevoel en de intimiteit van de bewoners.

Ingenieur-architect Antoine Lerouge en zijn vennoot Marc Acacia geloven in een samenwerking waarbij de bouwheer hun filosofie deelt. Een project moet voor hun esthetisch en functioneel zijn, maar bovenal een ziel hebben.

Bepaald door de omgeving Hieruit vloeit een specifieke aanpak voort die onder meer tot uiting komt in een aantal gezinswoningen. Zo is er een woning in Leval-Chaudeville, die helemaal bepaald werd door haar omgeving. De gevel aan de straatzijde is noordelijk georiënteerd en verregaand gesloten, wat de privacy van de bewoners verzekert.

De indrukwekkende gevel, die zich enkele meters boven de weg op een helling bevindt, blijft binnen de juiste proporties dankzij het hoofdvolume, dat door een sokkel op straatniveau wordt ondersteund. In de sokkel zit de toegang tot de garage verwerkt en er is een loopbrug op geplaatst.

De op het zuiden gerichte achtergevel is één groot glasvlak. En het uitzicht op de omliggende weiden is groots. De bewoners genieten met volle teugen van de zon, terwijl ze toch beschermd worden tegen overdreven opwarming in de zomer door een zinken luifel. De luifel verleent de gevel bovendien een bijzondere dynamiek.

Voor dit project was de gezochte esthetiek de aanleiding tot een afwerking in sierpleister. Cellenbetonblokken vormden de ideale oplossing voor de realisatie van de woning, in combinatie met een Canadese put voor de ventilatie.

Lees het volledig artikel (pdf)

Kom via onze infosessies  te weten hoe u Ytong in uw project kan toepassen. Schrijf hier in.

Lees meer