Filters ×

Zoek op

Flexibel en klantgericht


Gemeente Varsenare
Type nieuwbouw
Bouwstijl modern/hedendaags

Architect Jan Mostaert heeft een voorkeur voor een moderne stijlrichting, maar is flexibel genoeg om zich aan te passen aan de vraag van de klant. Zo ook in het opvallende nieuwbouwproject in Varsenare.Carte blancheDe bouwheer kwam aankloppen met een opdracht voor de bouw van een verhuurwoning, voorzien van drie praktijkruimtes die al dan niet samengevoegd of los zouden verhuurd worden. Hij liet Mostaert volledig vrij.

De architect speelde met het dakverloop, dat van plat boven de woonruimte schuin uitschiet. Door de aankleding van de gevel met leisteen ontstond een wat bizar ogend geheel, alsof er een volume schuin in de benedenverdieping is geschoven.

Voor de uitvoering verkoos de architect 30 cm cellenbetonblokken met een gevelpleister als afwerking voor een optimale isolatie. In de living zit een 10 m brede overspanning. Hiervoor werden cellenbeton U-lateien toegepast met ingegoten beton. Gebruik van cellenbetonblokken bij een moderne vormgeving is een evidentie geworden volgens Mostaert. Het werkt gemakkelijk en levert altijd een elegant resultaat op.

Lees het volledig artikel (pdf)

Kom via onze infosessies  te weten hoe u Ytong in uw project kan toepassen. Schrijf hier in.

Lees meer