Filters ×

Zoek op

Woning met zorgstudio - combinatie siliconepleister en aluminium


Type nieuwbouw
Bouwstijl modern/hedendaags
Bouwwijze betonbouw
Prijsklasse op aanvraag
E-peil woning e28 studio e30
K-waarde K woning k37 studio k37
Concrete House bouwt in in heel België

Vertrekkend vanuit de wens van de bouwheer om het wonen op de verdieping te situeren voor maximaal uitzicht op de achterliggende Hagelandse heuvels, werd een ruime, lichtrijke woning gecreëerd met wijds zicht op de omgeving, afgewerkt aan de buitenzijde met gevelbepleistering en accenten in aluminium gevelbekleding.

De leefruimtes op de verdieping baden in het licht en vormen met het dakterras als verlenging een aangenaam, sfeervol interieur en exterieur met grote betrokkenheid naar de tuin en het omgevend landschap.

Op het gelijkvloers biedt een ruime inkomhal met patio toegang tot: de woning, een studio voor een inwonend familielid, een overdekt terras naar de tuin en de garage met toegang tot de kelder.

Technieken en energie

Bouwheer en architect kozen voor een uitvoering in betonbouw omwille van de thermische inertie van de wanden en de besparing op de verwarmingskosten die dit met zich meebrengt. Tevens bevordert de doorlopende betonstructuur de luchtdichtheid van de woning.

De resterende lage energiebehoefte wordt opgewekt met hernieuwbare energie in de vorm van een warmtepomp in combinatie met fotovoltaïsche zonnepanelen. De warmtepomp is gekoppeld aan een lage temperatuur afgiftesysteem in de vorm van vloerverwarming.

Een ventilatiesysteem type D met warmterecuperatie zorgt voor goed geventileerde ruimtes.
Het resultaat is een energiezuinige, aantrekkelijke woning met studio welke beantwoordt aan de BEN norm 2021.

> Voordelen van een betonwoning

> Bezoek onze kijkwoning met een E-peil van 9

> Bekijk onze realisaties

Andere woningen van Concrete House