Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Verelst Woningbouw en Renovatie en is dus niet geschreven door Livios.

Groeistrategie Aannemingen Verelst

Aannemingen Verelst heeft, als toonaangevend bedrijf in de bouwsector een strategisch partnerschap aangegaan met Bencis Capital Partners om vanuit een sterke financiële basis de komende jaren verder te kunnen groeien, en dit zowel intern als via overnames.

Door de toenemende regulering, normering en noodzaak tot verdere professionalisering verwacht Aannemingen Verelst een verdere consolidatie binnen de bouwsector. In dit kader kiest de groep duidelijk voor het behoud van haar onafhankelijkheid. Ze is ervan overtuigd dat zij verder kan evolueren op basis van haar eigen competenties en ervaring. In de komende jaren wenst zij op zoek te gaan naar partners binnen de bouwsector om haar huidige positie nog te verbeteren.

Aannemingen Verelst is voornamelijk actief in het segment van de Semi-Industriële Bouw (industriële, logistieke & commerciële gebouwen,…) en in het segment van de Woningbouw. Eddy Van Arwegen, die zelf in 1998 de groep overnam, heeft een efficiënte organisatie op poten gezet en de naam “Verelst” uitgebouwd tot een merknaam die staat voor kwaliteit en snelheid. Enkel via interne groei is de omzet van de groep in die periode meer dan verdubbeld. In 2007 werd een geconsolideerde omzet opgetekend van +/- 135 miljoen euro.

Op vandaag is de groep slechts beperkt actief in de Algemene Bouw (appartementen, kantoren, scholen,…). De groep is ervan overtuigd dat ze troeven in handen heeft om ook in deze bouwtak op termijn via een overname een prominente plaats in te nemen.