Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Pluimers Isolatie en is dus niet geschreven door Livios.

Hoe behoud ik mijn wooncomfort, de hele winter lang?

Pluimers Isolatie

Foto: Pluimers Isolatie

Vloerisolatie met PUR-schuim

Foto: Pluimers Isolatie

Zolder- en dakisolatie met wol

Foto: Pluimers Isolatie

Spouwmuurisolatie

Foto: Pluimers Isolatie

De koude sluipt weer stilaan de Belgische woningen binnen. Met een degelijke woningisolatie behoudt u uw wooncomfort evenwel de hele winter lang. Bovendien zijn torenhoge energierekeningen verleden tijd. Isolatieplannen? Wees er dan snel bij: in 2018 draait men de isolatiepremies terug.

Vloerisolatie

Een koude vloer hult uw woning in een kille sfeer. Vloerverwarming is een hulpmiddel, maar geen oplossing. Vloerisolatie daarentegen pakt de kern van uw probleem aan: het verhindert dat de winterkoude uw woning binnendringt, waardoor uw vloerverwarming ook optimaal kan renderen. Zo heeft u de hele winter warme voeten en bespaart u bovendien op uw energiekosten. Over een win-winsituatie gesproken!

Dakisolatie

Ook via een slecht geïsoleerd dak kan de winter zich in uw huis vestigen. Dakisolatie verhindert evenwel dat u wooncomfort moet inboeten tijdens de wintermaanden. Of u nu voor glaswol, cellulose of een oplossing met PUR-schuim kiest, de voordelen van dakisolatie spreken voor zich. Enerzijds houdt u de koude buiten, anderzijds laat u de warmte in uw woning niet langer via kieren naar buiten glippen. En zo hoeft u natuurlijk veel minder te verwarmen. Dat laat zich dan weer duidelijk merken op uw energierekening, die behoorlijk daalt.

Ook in de zomer bewijst deze dakisolatie zijn waarde. Leefruimtes op zolder worden prima beschermd tegen de warmte. Zo houdt u het hoofd koel tijdens de - weliswaar schaarse - zwoele Belgische zomerdagen.

Muurisolatie

Ook slecht geïsoleerde muren zijn een grote kaper van uw wooncomfort. Koude tochtgaten zijn een ware gesel voor uw binnenwarmte. Muurisolatie kan dit evenwel voorkomen. Denk in de eerste plaats aan uw spouwmuren. Isoleren kan u doen met isolatieparels, glaswol of PUR-schuim. Deze isolatie-oplossingen verhinderen dat de koude binnendringt, maar versterken ook de functie van uw spouwmuur. Het vocht in uw buitenmuur wordt afgeweerd, en de ventilatie van de spouw blijft op punt.

Heeft u bouw- of renovatieplannen? Dan kan ook buitengevelisolatie een optie zijn. Wilt u het liefst van binnenuit werken, kan u ook uw binnenmuren laten isoleren. Hoe dan ook, geïsoleerde muren laten uw woning optimaal presteren.

Isolatiepremies

Door uw woning goed in te dekken met een degelijke isolatie geniet u de hele winter lang van een aangenaam woonklimaat! Bovendien maakt u aanspraak op voordelige premies. Let wel op: in 2018 zakken deze premies. Laat uw woning dit jaar nog isoleren om een maximum aan premies te krijgen.

Kampt u nog met vragen over uw isolatieplannen? De adviseurs van Pluimers helpen u graag op weg. Neem contact op of maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Wat schreef de Livios-redactie over isolatie?