Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Pluimers Isolatie en is dus niet geschreven door Livios.

Hoe rendeert mijn vloerverwarming het best?

Ontdek de voordelen van een degelijke vloerisolatie.

Foto: Pluimers Isolatie

Vloerisolatie met PUR-schuim.

Foto: Pluimers Isolatie

Vloerisolatie: een optimaal rendement.

Foto: Pluimers Isolatie

Niets zo comfortabel als een heerlijk warme vloer onder uw voeten. Met een goede vloerverwarming is dit zo gefikst, maar daar lost u het oorspronkelijke probleem niet mee op. Zonder een degelijke vloerisolatie heeft de koude bodemgrond vrij spel. Van een groot (ver)bouwproject tot een kleine ingreep: uw vloer isoleren kan op verschillende manieren. Zo laat u uw vloerverwarming optimaal renderen!

Buffer tegen de koude bodemgrond

Met een degelijke vloerisolatie verhindert u rechtstreeks contact tussen de kille bodemgrond en uw woningvloer. De isolatie doet dienst als stevige buffer en zorgt ervoor dat uw vloerverwarming niet continu moet draaien om uw vloer aangenaam warm te houden. Een voor de hand liggende investering, toch?

Uw vloer isoleren kan op verschillende manieren. Heeft u een nieuwbouw- of grootschalig renovatieproject in het verschiet? Dan voorziet u de isolatielaag best in uw vloeropbouw zelf. Bovenop deze isolatie kan u uw vloerverwarming installeren. Deze hoeft dus niet meer af te rekenen met opstijgende koude uit de bodem en kan zich volledig concentreren op het verwarmen van uw vloer.

Comfort en rendement gekoppeld

Heeft u evenwel geen grootschalig (ver)bouwproject op de planning staan? Ook dan kan u uw vloer isoleren. Indien er een kruipkelder onder uw woning aanwezig is, kan u de vloer van uw bewoonbare ruimtes namelijk ook langs de onderkant isoleren. Kruipkelderisolatie verhindert dat de koude bodemgrond een negatieve invloed heeft op de temperatuur van uw vloer.

De voordelen van een degelijke vloerisolatie spreken voor zich. De temperatuur van uw begane grondvloer stijgt al snel 3 tot 5 graden. Daarnaast moet uw vloerverwarming alleen tijdens de winter dienst doen. Uw investering betaalt zich dus snel terug: u geniet zowel van een optimaal rendement als van een heerlijk comfortabel gevoel in uw woning.

Interesse?

Wilt u graag uw vloer isoleren? Maak een afspraak met één van onze isolatie-experts, die uw woning ter plaatse komen bekijken. U kan ook simpelweg online een vrijblijvende offerte bekomen.

Wat schreef de Livios-redactie over isolatie?