Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Pluimers Isolatie en is dus niet geschreven door Livios.

Pluimers en essent.be helpen uw energiefactuur te verlagen door te isoleren zoals het hoort

De kost van energie wordt een steeds belangrijkere uitgavepost in het gezinsbudget. Vele consumenten stapten het voorbije jaar over naar een goedkopere energieleverancier en realiseerden zo een eerste grote besparing. Voor gezinnen die hun energiefactuur structureel en op lange termijn naar beneden willen halen is isolatie een aan te raden investering. Vlaams minister voor energie, Freya Van den Bossche, lanceerde in juli het ATG-certificaat, wat de consument moet helpen om kwalitatieve muurisolatie te plaatsen én daar subsidies voor in ontvangst te nemen. ATG-gecertificeerd installateur Pluimers en energieleverancier essent.be gaan samen in zee om via isolatie gezinnen verder te helpen bij het verlagen van hun energiefactuur. 

Korte terugverdientijd, meer comfort

Het aantal aanvragen voor woningisolatie nam het voorbije jaar opnieuw sterk toe. Isolatie kan immers een energiebesparing tot 30% opleveren met een terugverdientijd van gemiddeld 3 jaar. Bovendien zorgt isolatie voor een beter leefklimaat in de woning. Toch heerst bij veel consumenten nog grote twijfel over de terugverdientijd en over de kwaliteit van isolatie.

ATG-certificaat opent de deur tot Vlaamse subsidies

Om de twijfel over de kwaliteit van isolatie weg te nemen, introduceerde Vlaams minister voor energie, Freya Van den Bossche, het ATG-certificaat. Dit certificaat zorgt ervoor dat de consument zekerheid heeft over de kwaliteit en het rendement van de aangebrachte isolatie. Wanneer dit certificaat bovendien voorgelegd kan worden bij een isolatieproject, komt de consument in aanmerking voor één van de Vlaamse subsidies.

Pluimers, samen met essent.be

Pluimers isolatie is een expert op het gebied van isolatie. Het bedrijf heeft zich doorheen zijn 40 jaar ervaring opgewerkt tot Europees leider in de na-isolatie. Om dit te bekomen, staat de kwaliteit van uitvoering centraal in het bedrijf. Daarom biedt Pluimers een excellente service aangevuld met kwaliteitsproducten ten aanzien van scherpe prijzen. 

Essent.be is een energieleverancier die de consument energie zoals het hoort wil bieden. Lage prijzen, eenvoudige producten, interactieve service en transparante communicatie maakten van essent.be zowel in 2011 als in 2012 de grootste groeier op de Vlaamse energiemarkt. Om de consument nog verder te helpen bij het besparen op zijn energiefactuur, zoekt essent.be naar transparante samenwerkingen die bijdragen aan “energie zoals het hoort”. Deze samenwerking met Pluimers is daarvan een eerste voorbeeld.

Wat kost het om mijn huis te isoleren?

Een spouwmuurisolatie blijft een nuttige investering waarvan de terugverdientijd slechts tussen de 3 à 5 jaar ligt. In deze dure tijden is spouwmuurisolatie dus een absolute must om energiezuiniger om te gaan met uw woning. 

http://isolatie.essent.be/

Wat schreef de Livios-redactie over na-isolatie?