Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Pluimers Isolatie en is dus niet geschreven door Livios.

Slim verbouwen? Enkele tips!

Vloerisolatie a.d.h.v 15 cm PUR

Foto: Pluimers Isolatie

Kruipkelderisolatie

Foto: Pluimers Isolatie

Binnenmuurisolatie

Foto: Pluimers Isolatie

Pluimers Isolatie aan het werk

Foto: Pluimers Isolatie

Op de huizenmarkt wordt er heel wat gekocht en verkocht. Na de aankoop van een woning wilt iedereen zijn ‘eigen touch’ geven aan de gekochte woning. Om deze ‘eigen touch’ te kunnen geven zijn veel mensen bereid om bepaalde verbouwingen door te voeren. Wanneer we beginnen te verbouwen is het interessant om ook na te denken over de isolatie van de woning.

Vloerisolatie

Bij Pluimers Isolatie kan u de vloer laten isoleren via onderzijde of bovenzijde. Om langs onderzijde te isoleren zijn er geen grote renovatiewerken te verrichten. Hier wordt het plafond van de kelder of de kruipruimte geïsoleerd.

Indien er geen van beide kelders aanwezig zijn, kunnen we langs bovenzijde werken. Hiervoor moet de bestaande vloer open gebroken worden zodat we opnieuw kunnen gaan opbouwen. Tussen de betonplaat en de chape laag wordt er dan een PUR laag aangebracht. Om deze aan te brengen moet er natuurlijk voldoende plaats zijn om de vloer eventueel te gaan ophogen.

Dakisolatie

Zonder grote verbouwingswerken te plannen kan het dak geïsoleerd worden indien deze van binnenuit toegankelijk is. Meestal wordt bij Pluimers Isolatie gewerkt met gespoten polyurethaanschuim. Dit wordt tegen het onderdak aan gespoten.

Een tweede optie van binnenuit is het isoleren van de zoldervloer. Wordt de zolder gebruikt als stockageruimte dan is het aangeraden om de vloer te isoleren. Hierdoor gaan we het warmteverlies beperken dat zich opstapelt in de zolder. Meestal is deze oplossing het goedkoopst en het meest lucratief.

Wanneer er onder het dak kamers aanwezig zijn, is deze veel moeilijker toegankelijk en kunnen we van binnenuit moeilijk gaan (bij)isoleren. De enige degelijke oplossing is dan van buiten uit werken. Op dat moment wordt er meteen een nieuw dak gelegd. Budgettair loopt deze investering veel hoger op.

Muurisolatie

Bij totaal renovatie kunnen de binnen- of buitenmuren bespoten worden met polyurethaanschuim. Dit vraagt heel wat aanpassingswerken en uiteraard moet er dan met valse wanden gewerkt worden.

De meest interessante manier om de muren te isoleren is het opvullen van de spouwmuren. Qua investering heeft deze de minste impakt en levert een vrij grote besparing op de energiefactuur. Het comfort gevoel binnenshuis stijgt enorm!

Subsidies

Voor elk van deze werken worden er subsidies gegeven door de overheid. Sinds 2017 zijn er extra premies bijgekomen wanneer er meerdere werken gecombineerd worden. Meer info vindt u op onze site.

Info

Geen idee welke mogelijkheden er van toepassing kunnen zijn aan uw woning? Klik op de titels voor meer informatie of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en één van onze adviseurs helpt u verder.

Wat schreef de Livios-redactie over bouwen?