Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Schüco Belgium NV en is dus niet geschreven door Livios.

Hoe de passiefhuisstandaard halen met aluminium ramen?

AWS 90 SI

Foto: Schüco Belgium NV

De term passiefhuis staat voor een specifieke constructiestandaard voor zeer energiezuinige gebouwen, met een goed binnenklimaat gedurende winter en zomer. Warmteverliezen worden in een passiefhuiswoning zo veel mogelijk beperkt. Dat betekent dat je in een passiefhuis niet investeert in een centrale verwarming of kachels. Met het vrijgekomen budget kan je een betere isolatie plaatsen. Om de passiefhuisstandaard te halen speelt de thermische isolatie van de ramen een zeer belangrijke rol te spelen.

Het nieuwe aluminium raam Schüco AWS 90.SI+ is één van die ramen die toelaat de standaard te halen. Het raam koppelt de voordelen van het materiaal aluminium aan een geavanceerde warmte-isolatie. AWS 90.SI+ voldoet aan de hoogste vereisten, die tot nog toe waren voorbehouden aan ramen in kunststof en hout. Maar het heeft nog troeven: in combinatie met het Schüco AvanTec SimplySmart raambeslag kunnen opengaande raamvleugels tot maximum 250 kg worden verwezenlijkt.

Maar waarom kiezen voor deze hoge standaard? Interessant om weten is alvast dat het totale energieverbruik van een passiefhuis gemiddeld 75 procent lager ligt dan dat van een traditionele nieuwbouwwoning. Ten opzichte van het bestaande Vlaamse woningbestand ligt het energieverbruik zelfs tot 85 procent lager. De bijbehorende energiefactuur zal met andere woorden maandelijks ook vier tot vijf maal lager uitkomen dan in een conventioneel gebouw.

Klik HIER voor een Schüco-verdeler in uw buurt

Meer info : www.schueco.be

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??