Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Schüco Belgium NV en is dus niet geschreven door Livios.

Hoe de passiefhuisstandaard halen met aluminium ramen?

Kort samengevat staat de Passiefhuis-standaard voor gezond en comfortabel wonen, gecombineerd met een indrukwekkend energierendement. Warmteverliezen worden in een passiefhuiswoning zo veel mogelijk beperkt. Dat betekent dat je in een passiefhuis niet investeert in een centrale verwarming of kachels. Met het vrijgekomen budget kan je een betere isolatie plaatsen. Om de passiefhuisstandaard te halen speelt de thermische isolatie van de ramen een zeer belangrijke rol.

 Het aluminium raam Schüco AWS 90.SI+ is één van die ramen die toelaat de standaard te halen. Het raam koppelt de voordelen van het materiaal aluminium aan een geavanceerde warmte-isolatie en een stijlvol design. Schüco AWS 90.SI+ voldoet aan de hoogste eisen, die tot nog toe waren voorbehouden aan ramen in kunststof en hout. Het raamsysteem werd daarvoor zelfs gecertificeerd door het gerenommeerde Passiefhuis onderzoeksinstituut in Darmstadt (Duitsland).

Maar waarom kiezen voor deze hoge standaard? Interessant om weten is alvast dat het totale energieverbruik van een passiefhuis gemiddeld 75 procent lager ligt dan dat van een traditionele nieuwbouwwoning. Ten opzichte van het bestaande Vlaamse woningbestand ligt het energieverbruik zelfs tot 85 procent lager. De bijbehorende energiefactuur zal met andere woorden maandelijks ook vier tot vijf maal lager uitkomen dan in een conventioneel gebouw.

 Ontdek hier meer over de raamoplossingen van Schüco

 Klik hier voor een Schüco-verdeler in uw buurt

 Meer info: www.schueco.be

 Schüco Premium Partners

Dankzij een Belgisch netwerk van ‘Premium Partners’ beschikt u altijd over een vakman in uw buurt, die gespecialiseerd is in privé-woningen en werkt met 100% Schüco onderdelen, zodat u zeker kunt zijn dat alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd, en er maar één aanspreekpunt is.

Klik HIER voor een Schüco Premium Partner in uw buurt

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??