Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Schüco Belgium NV en is dus niet geschreven door Livios.

Aluminium ramen: duurzamer dan je denkt

De nieuwste ramen presteren niet alleen erg goed op het vlak van isolatie, maar dragen ook duidelijk hun steentje bij tot een duurzame woning. De meest courante materialen voor buitenschrijnwerk zijn hout, pvc en aluminium. Elk materiaal heeft zijn eigen, typische kenmerken, waarbij de prestaties op het vlak van duurzaamheid een steeds prominenter argument worden. In dit artikel gaan we nader in op de duurzaamheid van het materiaal aluminium, en zetten we een aantal andere voordelen op een rij:

  1. Aluminium ramen zijn duurzaam

De ultieme vorm van duurzaam ondernemen is ‘Cradle to Cradle’. Het betekent dat de grondstoffen die je gebruikt volledig hergebruikt kunnen worden, zonder hun waarde te verliezen. Aluminium raamkozijnen zijn volledig recycleerbaar en scoren bijzonder goed op onafhankelijke tests (zoals die van het gerenommeerde consultancybedrijf Drees & Sommer). Van oude aluminium ramen kan men prima weer nieuwe ramen maken zonder dat het aluminium daarbij aan kwaliteit inboet. Dat is goed nieuws voor het milieu, want hierdoor zijn minder grondstoffen en energie voor de fabricage van aluminium ramen nodig. Interessant, zeker als je weet dat de bouwsector wereldwijd de grootste verbruiker van materialen is (bijna 50%) en het meeste afval produceert (bijna 50%).

  1. Slanke stijlvolle constructies mogelijk

Aluminium is licht, roestvast en erg stevig. Door de grote sterkte van het product zijn er bijzonder mooie constructies mogelijk en kunnen aluminium ramen en (schuif)deuren met moderne slanke raamprofielen worden uitgevoerd. Ook de wat grotere constructies zijn mogelijk.

  1. Gemakkelijk in onderhoud

Aluminium ramen zijn gemakkelijk in onderhoud. Het reinigen van de ramen en het glas kan met dezelfde producten en tegelijkertijd gebeuren. Je moet dus geen extra producten aankopen en je bespaart tijd.

  1. Enkele voorbeelden

Een eerste voorbeeld hiervan is het Schüco AWS 75.SI+ aluminium raamsysteem, dat de uitstekende thermische isolatie van andere materialen combineert met de unieke voordelen van aluminium: duurzaamheid en robuustheid, smalle aanzichten en toepasbaarheid voor grote, transparante raamformaten. Met een bouwdiepte van slechts 75 mm kan het raamsysteem voor verschillende toepassingen worden ingezet en kan het eenvoudig met het deurenaanbod van Schüco worden gecombineerd.

De aluminium ramen Schüco AWS 90.SI+ en Schüco AWS 90.SI+ Green spelen in op de steeds strengere richtlijnen, en zijn daardoor ook uitermate geschikt voor lage-energie- en zelfs passiefwoningen.

Schüco ramen staan dus niet alleen voor de beste isolatie, maar ook voor het hoogste comfort en de hoogste mate van duurzaamheid en betrouwbaarheid. Laat u inspireren en kies de ramen , deuren of schuifsystemen die het best passen bij de architectuur van uw woning.

Klik voor een Schüco verdeler in uw buurt

Meer info: www.schueco.be

Schüco Premium Partners

Dankzij een Belgisch netwerk van ‘Premium Partners’ beschikt u altijd over een vakman in uw buurt, die gespecialiseerd is in privé-woningen en werkt met 100% Schüco onderdelen, zodat u zeker kunt zijn dat alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd.

Klik voor een Schüco Premium Partner in uw buurt

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??