Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Livingwood en is dus niet geschreven door Livios.

Voldoet LivingWood aan de eisen van BEN-woningen?

Duurzaam bouwen kan alleen met een BEN-woning. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor ventilatie, verwarming, koeling en warm water. De weinige energie die je nodig hebt komt dan ook nog vooral uit hernieuwbare bronnen.

LivingWood biedt nu al aan potentiële bouwers aan om te bouwen volgens de norm van 2021. Wij streven naar een E-peil van 30. Het staat de bouwheer nu nog altijd vrij om hierop in te stappen, het E-peil van 2018 zit op E40.

Maar wie nu al de inspanning levert, kan rekenen op extra premies (tot 100% vrijstelling van de onroerende voorheffing gedurende 5 jaar), en een extra voordelige lening.

Een BEN-woning heeft dus een groot aantal voordelen:

  • Zeer lage energiefactuur
  • Een grotere herverkoopwaarde
  • Minder afhankelijk van gas en stookolie
  • Onze persoonlijke bijdrage om klimaatveroudering tegen te gaan

LivingWood zet ook volop in op de volgende grote stap: de verbetering van isolatie en luchtdichtheid. Sinds 2018 wordt aan de woning ook een S-peil toegekend, hier wordt veel aandacht besteed aan de vorm en inhoud van de woning. De architect zal hierin een belangrijke rol spelen.

Dakkapellen, grote raampartijen, immense ruimtes zullen afgestraft worden. Er zal goed moeten nagedacht worden over de grootte van de woning, de ligging van de badkamers t.o.v. de CV-installatie, de zonwering,…

Zoals altijd is het de combinatie van allerlei ingrepen en technieken die de grootste impact heeft op je energiefactuur. Daardoor is houtskeletbouw nog steeds de meest verstandige keuze.

LivingWood helpt je hier graag mee!

www.livingwood.be 

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??