Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Informazout vzw en is dus niet geschreven door Livios.

Energieadvies op maat met besparingssimulator van Informazout

Op www.informazout.be kan je het hele jaar door zelf berekenen op welke manier je energieverbruik en je factuur voor verwarming kan doen dalen. De berekening gebeurt op basis van reële parameters die de gebruiker invoert, zoals de keuze van het type hoogrendementsketel of de combinatie met zonnepanelen voor de aanmaak van sanitair warm water of voor de verwarming. Het resultaat geeft het nieuwe verbruik, de besparing zowel in liter en in euro als in CO2-uitstoot.

Daarnaast geeft www.informazout.be concrete tips over efficiënt verwarmen met mazout, de energiebesparingsmogelijkheden door goed te isoleren of de combinatiemogelijkheden van mazout met een hernieuwbare energiebron.

Zo speelt de manier van verwarmen een belangrijke rol. Oude ketels verbruiken vaak te veel energie. De extra zuinige technologie met hernieuwbare zonne-energie en/of verwarmingsketels met een hoog rendement bewijzen dan hun doeltreffendheid. Ketels met het Optimaz-elitelabel hebben bijvoorbeeld een verbrandingsrendement van minstens 97,5 % en laten toe om tot 40 % op de energiefactuur te besparen in vergelijking met ketels van 20 jaar of ouder.

www.informazout.be