Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Informazout vzw en is dus niet geschreven door Livios.

Denk aan het regelmatig onderhoud voor een lager verwarmingsbudget

Het stookseizoen loopt op zijn einde, de zon neemt nu geleidelijk de functie van je cv-installatie over. De verwarming hoeft dus minder op en weldra kan ze zelfs in zomermodus. Dit is het ideale moment om aan een onderhoud van de verwarmingsinstallatie te denken.

Waarvoor dient zo’n onderhoud ?

Het jaarlijks onderhoud van jouw stookolie-installatie is niet alleen wettelijk verplicht , je bespaart er ook flink door. Een regelmatig onderhouden verwarmingssysteem heeft immers een langere levensduur en een hoger rendement. Wist je bijvoorbeeld dat een slecht afgestelde brander tot een overconsumptie van 20% of zelfs meer kan leiden, of dat elke millimeter roet in uw ketel tot 7% meer energie kan kosten? En dat voel je natuurlijk meteen in jouw budget.

Voortaan vergeet je die onderhoudsbeurt niet meer

Nu heb je als mazoutverbruiker allicht leukere zaken op jouw programma dan er voortdurend aan te denken op tijd het jaarlijks onderhoud van jouw installatie te laten uitvoeren. Informazout wil je het leven makkelijker maken en ontwikkelde daarom de Mazout Alerts : die zorgen ervoor dat je automatisch reminders ontvangt voor dit onderhoud. Je krijgt deze herinneringen per mail of sms. Schrijf je nu in, zo mis je de volgende onderhoudsbeurt niet. En trouwens, het is gratis, dus ga je gang!

Wat schreef de Livios-redactie over energiebronnen?