Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Informazout vzw en is dus niet geschreven door Livios.

‘Optimaliseer je installatie’: nieuwe webtool voor consumenten

De Europese energie-efficiëntierichtlijn, die vanaf 26 september van kracht is, biedt ook kansen aan de consument. Daarom voegt Informazout een webtool toe aan de websitepagina’s voor consumenten. Met de nieuwe optimalisatiemodule ontdekt de mazoutgebruiker hoe hij meer haalt uit zijn bestaande verwarmingsinstallatie van jonger dan 20 jaar.

De module legt eenvoudig uit welke onderdelen een verwarmingsinstallatie uitmaken, en hoe een verouderde component heel wat energieverlies kan kosten. Wie in de tool ingeeft hoe oud zijn verwarmingsinstallatie is krijgt via mail een lijst toegestuurd met gerichte tips. Daarmee kan de consument dan een gedetailleerde optimalisatie-offerte vragen aan een installateur. Er staan ook al enkele algemene tips klaar die gelden voor de meeste installaties.

Voor verwarmingsinstallaties die ouder zijn dan 20 à 25 jaar wordt wel een volledige vervanging aangeraden. Die mensen worden verwezen naar een lijst van nieuwe verwarmingsinstallaties die voldoen aan de energie-efficiëntierichtlijn op de site van Informazout.

Wat schreef de Livios-redactie over verwarmingstechniek?