Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Informazout vzw en is dus niet geschreven door Livios.

Ideaal moment om te investeren in nieuwe stookolie-installatie

De overproductie van olie op de wereldmarkt zorgt voor spectaculaire diepterecords, en het lijkt er niet op dat daar snel verandering in zal komen. In twee jaar tijd is de prijs van stookolie in ons land met de helft gedaald. Wie verwarmt met mazout doet dus gouden zaken. Informazout wil er echter op wijzen dat het niet enkel de lage olieprijs is die voor besparingsmogelijkheden zorgt. De vervanging van een oud toestel door een mazoutinstallatie van de nieuwe generatie kan de consument nog een pak extra winst opleveren. Wie nog niet helemaal overtuigd is, kan dankzij een gloednieuwe simulator op de website van Informazout berekenen tot hoeveel men op die manier kan besparen.

Ideaal moment om te investeren in nieuwe installatie

Volgens Annick Hulsman, marketing manager van Informazout, is dit het ideale moment om te investeren in een laagtemperatuur- of condensatieketel. “Nu de prijzen van mazout gunstig zijn, kan men profiteren van de besparing op de volle tank om die te investeren in een nieuwe zuinige installatie. Zeker omdat je geld op een spaarboekje laten staan op dit moment bijzonder weinig opbrengt”, stelt Hulsman. Bovendien berekent de module ook de terugverdientijd van een nieuwe installatie, én de geschatte daling in CO2 uitstoot. Wie zich afvraagt of de investering in een nieuw energiezuinig verwarmingstoestel voor zijn of haar situatie wel rendeert vindt dus alle antwoorden dankzij de besparingsmodule van Informazout.

Alle handige tools op een rijtje

De besparingstool is de laatste in een rijtje van informatieve online modules op de website van Informazout. In het kader van Batibouw 2016 lanceerde Informazout een online brochure waarin binnen klikbereik alle tools overzichtelijk worden voorgesteld, met als rode draad ‘6 redenen’ om voor mazout te kiezen.

Wat schreef de Livios-redactie over energiebronnen?