Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Informazout vzw en is dus niet geschreven door Livios.

De energielabels staan voor besparing

Intussen is het een jaar dat verwarmingstoestellen op mazout, maar ook op gas, elektriciteit en voor de productie van sanitair warm water een energielabel voeren. Wist u dat?

Die labels, met name het productlabel voor een alleenstaand toestel en het pakketlabel voor een toestelcombinatie, omvatten categorieën van G tot A++.  Die categorieën staan voor de energie-efficiëntie van het toestel.  Vandaag de dag bestaat er een breed gamma mazoutgestookte producten die voldoen aan de vereisten en criteria van de labels A en B. Wanneer u bovendien een mazoutketel combineert met een hernieuwbare energiebron zoals zonne-energie, kunt u zelfs een A+ label halen.

Bij de keuze van een verwarmingsketel is het energielabel dus van groot belang, want hoe hoger de energieklasse, hoe beter het rendement en dus hoe lager het verbruik van het toestel.  En dat is dan weer goed nieuws voor uw portemonnee en voor het milieu!

Neem de proef op de som en surf naar onze besparingssimulator . Zo kunt u met eigen ogen zien hoeveel u met een verwarmingsketel met een A- of B-label kunt besparen.

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??