Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Informazout vzw en is dus niet geschreven door Livios.

Een lichter verwarmingsbudget ? Het kan!

Met mazout, ben je altijd zeker van een transparante energiefactuur. Niet alleen ken je de prijs per liter op voorhand, je kiest ook zelf hoe je je stookolie betaalt. Er is vast ook een manier op maat van jouw situatie.

Een groot voordeel aan verwarmen met mazout is dat je je budget onafhankelijk beheert. Je kiest zelf hoeveel liter je wanneer bestelt en bij welke leverancier. Er bestaan bovendien verschillende betaalmogelijkheden. Welke systeem is jou op het lijf geschreven?

Contant

Dit is uiteraard de bekendste betalingswijze. Je betaalt je rekening aan de leverancier op het moment van de levering.

Gespreid

Start je nu met gespreide betaling, dan stelt je mazoutleverancier je een maandelijks voorschot voor, in functie van jouw geschat jaarlijks verbruik. Bij je eerstvolgende mazoutlevering betaal je dan de helft van je factuur (of een aangepast percentage). Daarna betaal je elke maand 1/12de van je geschatte jaarverbruik. Je maandbedrag wordt jaarlijks afgestemd op je wensen en verbruik. Ontdek je maandbedrag in onze handige rekenmodule.

Gefinancierd

Hierbij ga je een krediet aan bij een financiële instelling, die op haar beurt een contract afsluit met de mazoutleverancier.

Doe de simulatie

Verlaag je mazoutverbruik zonder daarbij aan warmtecomfort in te boeten. Met deze 3 stappen bereik je een lager verbruik:

  1. Isoleer je huis van dak tot kelder
  2. Installeer een hoogrendementsketel op stookolie
  3. Combineer mazout met hernieuwbare energie

Doe hier een realistische simulatie van wat je kan besparen met deze ingrepen.

Wat schreef de Livios-redactie over energiebronnen?