Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Betafence Belgium NV en is dus niet geschreven door Livios.

Duurzaamheid troef bij de Betafence tuinomheiningen

Als wereldmarktleider in omheiningen, toegangscontrole en detectiesystemen in perimeterbeveiliging, is Betafence steeds bezig met milieubewust handelen bij het maken van de producten en in de productieprocessen.  We produceren en exporteren al 130 jaar uniciteit en innovatie over de hele wereld en garanderen zo de hoogtste kwaliteit. 

Om een duurzame ontwikkeling te garanderen, maken we gebruik van de allerbeste technologieën. Onze productieprocessen beheren we met zorg en op een doorzichtige en betrouwbare manier. We hebben aandacht voor elk aspect, van verlagen van het energie-, water-, en gasverbuik tot het beheer van ons afval.

Duurzame producten

Bij het bedenken en maken van al zijn producten integreren we met Betafence verschillende milieucriteria. Zo streven we voortdurend naar een betere efficiëntie van onze productie en een vermindering van het aantal stappen in het productieproces.

Lange levensduur van onze producten

De levensduur van een product is een cruciale factor in de milieueffectbeoordeling van het product. De levensduur van de geplastificeerde producten is beduidend langer dan die van verzinkte producten zonder plastic.

De langere levensduur van geplastificeerde Betafence-producten wordt gegarandeerd door de zorgvuldige selectie van de coating op basis van UV-bestendigheid en hechtbaarheid en door state-of-the-art coatingtechnologie gekoppeld aan een strikte procescontrole.

Aan het einde van hun levensduur kunnen Betafence-producten worden gerecycleerd door middel van staalrecycling, met minder afvalmateriaal als resultaat.

Milieuaspecten van geplastificeerde Betafence-producten

Met betrekking tot de grondstoffen voor plastificatie garandeert Betafence dat alleen “groene” coatings worden gebruikt. Deze coatings bevatten geen schadelijke of giftige componenten zoals:

  • Lood
  • Cadmium
  • Zeswaardig chroom
  • Giftige weekmakers

Lees hier meer over duurzame ontwikkeling bij Betafence. 

Wat schreef de Livios-redactie over tuinafsluiting?