Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Betafence Belgium NV en is dus niet geschreven door Livios.

BETAFENCE ontwikkelt duurzame, afsluitende veiligheidsoplossingen

Een toenemende behoefte aan veiligheid en bescherming. Thuis, op het werk en in de openbare ruimte vertaalt zich dat onder meer in een groeiende vraag naar efficiënte perimetrische afsluitingen. Een kolfje naar de hand van Betafence die, onder het motto ‘Beschermen wat u dierbaar is’, altijd de ideale oplossing uitdoktert in functie van elke specifieke applicatie.

Betafence beschikt over een ruim assortiment omheiningen voor residentiële toepassingen, alsook voor industriële sites, het publieke domein en openbare infrastructuren. Allemaal hebben ze één uitgangspunt gemeen: Betafence-omheiningen beschermen, zonder te beperken in bewegingsvrijheid.

Industriële en publieke toepassingen
De projectaanpak start met een gedetailleerde omschrijving van het project. Aan de hand van de specifieke situatie, het vereiste veiligheidsniveau en een risico-analyse wordt de meest geschikte afsluiting voorgesteld. Betafence maakt daarbij onderscheid tussen vier functionaliteiten, met name afbakening, ontrading, vertraging en als vierde een geheel van detectie, toegangscontrole en afschrikking.

 • afbakening
  Deze omheiningen geven een grens aan en hebben geen ontradend of vertragend effect..
 • ontrading 
  Robuuste omheiningen als fysisch obstakel die duidelijk maken dat de site geen toegang biedt aan onbevoegden.
 • vertraging 
  Afsluitingen in functie van de benodigde responstijd door de veiligheidsdiensten..
 • detectie, toegangscontrole en afschrikking
  Een actieve beveiliging waarbij elke vorm van ongewenste    overschrijding wordt opgespoord.

Elke Betafence-omheining maakt deel uit van een totaaloplossing.

Voor professionele omgevingen denken we daarbij aan de solide paneelafsluitingen die naadloos aansluiten op een breed assortiment poorten, slagbomen en draaitrommels. Verder omvatten de Betafence-beveiligingssystemen nog elektronische componenten voor toegangs- en identiteitscontrole, detectie en registratie.

Residentiële toepassingen

Voor private toepassingen geldt hetzelfde principe: het aanbieden van totaaloplossingen opdat huis en tuin optimaal beschermd zouden zijn. Het Betafence-assortiment bevat omheiningen en poorten voor elke smaak, voor elke stijl. En ook hier primeren veiligheid (van spelende kinderen en huisdieren) en bescherming (tegen ongewenste bezoekers en van beplanting).

Wat schreef de Livios-redactie over tuinafsluiting?