Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Recticel Insulation en is dus niet geschreven door Livios.

Eén hectare bos voor Recticel Insulation!

Recticel Insulation legt één hectare bos aan.

Foto: Recticel Insulation

Vlaams minister Hilde Crevits

Foto: Recticel Insulation

Paul Werbrouck, Recticel Insulation

Foto: Recticel Insulation

In tijden dat veel bedrijven in het rood gaan, zijn er ook die hun omgeving groener kleuren. Recticel Insulation heeft dit jaar als nieuwjaarscadeau een boom weggeschonken.

Het gaat in totaal om 2.500 exemplaren, die deze maand zowel in België als in Nederland worden aangeplant. Alle klanten en leveranciers van Recticel Insulation kregen eind 2008 een groene kaart in de bus met de oproep dat ze hun geschenk zelf konden komen planten.

Op zaterdag 21 maart was het zover: dan werden de spades in West-Vlaamse grond gestoken. Ook minister Crevits was van de partij. De Recticel-bomen staan in Ingelmunster, waar in totaal 5 hectare speelbos voor de plaatselijke jeugd wordt aangelegd.

De Vereniging voor Bos in Vlaanderen voert samen met het Agentschap voor Natuur en Bos een campagne voor 1 miljoen bomen en organiseert dit soort plantacties voor bedrijven en verenigingen. Amper vijf maanden na de lancering van de campagne staat de teller al op meer dan 200.000 nieuwe bomen voor Vlaanderen, een ongezien record voor de bosarmste regio van Europa. Het is onze kleine maar toch belangrijke bijdrage aan de 7 miljard bomen die de Verenigde Naties wereldwijd willen planten.

Met de aanleg van dit bos, wil het bedrijf zelf haar steentje bijdragen voor een groenere toekomst. Recticel Insulation produceert duurzame isolatieproducten en -concepten die bijdragen tot een aanzienlijke energiebesparing in bouwprojecten en die het comfort van de eindgebruiker verhogen. Dit met de grootste zorg voor kwaliteit, mens en milieu. Deze isolatieproducten dragen bij tot een vermindering van de CO2-uitstoot, wat goed is voor het klimaat en een groenere omgeving.

Recticel Insulation wou hieraan extra kracht geven en naast het behoud van de natuur ook zelf nog meer groen creëren. Deze woorden werden omgezet in daden met het aanleggen van dit Recticel-bos!

Wat schreef de Livios-redactie over isolatie?