Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Recticel Insulation en is dus niet geschreven door Livios.

Zolder nog niet geïsoleerd? Doe het nu en geniet van de extra Vlaamse dakisolatiepremie

Powerroof isolatie voor hellende daken

Foto: Recticel Insulation

volle platen in PUR-schuim

Foto: Recticel Insulation

Eurothane G, de ideale binnenisolatie

Foto: Recticel Insulation

Eurofloor, de comfortabele vloerisolatie

Foto: Recticel Insulation

Het is nu hét moment bij uitstek om uw dak of zoldervloer te isoleren! Jaar na jaar kan u dan tot 30% energie besparen dankzij een duurzame isolatie. Bovendien stimuleert de Vlaamse overheid deze isolatiewerken met een dakisolatiepremie van 500 euro bovenop de bestaande premies en tegemoetkomingen. De R-waarde moet dan ten minste 3 m²K/W bedragen.

In welke staat bevindt het hellende dak van u woning zich?
Het is belangrijk om na te gaan of er reeds een onderdak aanwezig is.

Géén onderdak

Is er géén onderdak, en géén isolatie en dampscherm, dan is het dak van uw woning niet waterdicht en niet winddicht. Een volledige dakrenovatie dringt zich dan op. In dit geval kan u het dak aan de buitenzijde isoleren met het revolutionaire Powerroof concept voor hellende daken (sarking systeem), waarbij u meteen volgende 3 handelingen realiseert: isolatie, dampscherm én onderdak! De binnenafwerking blijft dan onveranderd. Een vlot en ideaal systeem dus in het geval van een dakrenovatie! Powerroof in een dikte van 8 cm heeft een R-waarde van 3,3 m²K/W, reeds ruim voldoende dus om te beantwoorden aan de minimumnorm in Vlaanderen.

Wél een goed onderdak – dak reeds winddicht

Is er onvoldoende ruimte tussen de dakconstructie? Dan kan u er uiteraard ook voor kiezen om het dak onder de dakconstructie te isoleren. In dit geval zijn er verschillende mogelijkheden:

- U kan isoleren met volle platen in PUR-schuim, rechtstreeks tegen de houten constructie van het dak. Volle platen in PUR-schuim in een dikte van 7 cm hebben een R-waarde van 3 m²K/W, en beantwoorden dus perfect aan de minimumnorm in Vlaanderen.

- U kan ook isoleren met Eurothane G, rechtstreeks tegen de houten constructie van het dak. Eurothane G is een PUR-isolatieplaat van Recticel Insulation, met aan de buitenzijde een gipskartonplaat. U beschikt in dit geval meteen over een mooi afgewerkte zijde om te schilderen of te behangen. Tussen de isolatie en het gipskarton is bovendien reeds een dampscherm aangebracht. Eurothane G in 8 + 1 cm heeft een R-waarde van 3,45 m²K/W, ruim voldoende dus om te beantwoorden aan de minimumnorm in Vlaanderen.

Wordt de zolder niet bewoond?

In dit geval is het raadzaam om alleen de zoldervloer te isoleren. Dit kan met Eurofloor van Recticel Insulation, de dunste vloerisolatie voor elk isolatiepeil.

Wat schreef de Livios-redactie over isolatie?