Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Recticel Insulation en is dus niet geschreven door Livios.

Hoe isoleer ik mijn ruimtes langs binnen en werk ik ze meteen af?

Eurothane G binnenisolatie

Foto: Recticel Insulation

Eurothane G binnenisolatie

Foto: Recticel Insulation

Isoleer nu uw ruimtes eenvoudig langs binnen en werk ze onmiddellijk af. Denk hierbij aan het isoleren van uw zolder, waarbij u uw dak aan de binnenzijde isoleert. De oplossing bij uitstek zijn de Eurothane G isolatieplaten.

Uitstekende isolatiewaarde

Deze all-in-one oplossing isoleert uitstekend dankzij het PIR-schuim met lambda 0,022 W/mK. De platen hebben aan één zijde een gipskartonplaat die u vlot kunt afwerken en schilderen of behangen. Tussen het gipskarton en de isolatie is er een dampremmende laag. Eurothane G binnenisolatie is beschikbaar in 3 formaten en heeft een uiterst goede isolatiewaarde. Zo isoleert u altijd uitstekend met een beperkte dikte. De gipsplaten werkt u naadloos af dankzij de afgeschuinde kanten.

Handige formaten

Met de grote platen (260 cm hoog en 60 of 120 cm breed) kunt u vlotjes kamerhoog isoleren.
De kleine platen (120 cm hoog en 60 cm breed) zijn erg praktisch om zolders en andere ruimtes te isoleren. Deze versie is ook erg licht: u draagt en plaatst ze gemakkelijk alleen. En het compacte formaat zorgt ervoor dat u ze vlot door bijvoorbeeld een zolderopening krijgt. Deze kleine platen zijn afgewerkt met een waterwerende gipskartonplaat. Als u dus ruimtes waar meer vocht aanwezig is wil isoleren langs binnen, zoals bijvoorbeeld een badkamer of een keuken, kiest u best voor deze variant.

Met Eurothane G platen van 100 + 12,5 mm (gipskarton) voldoet u al aan de eis voor zolderisolatie (RD = 4,50 m²K/W).

Als u uw muren met Eurothane G isoleert aan de binnenzijde, en deze werken laat uitvoeren door een gecertificeerd aannemer of onder begeleiding van een architect, kunt u ook een premie ontvangen. Met Eurothane G platen van 50 + 12,5 mm (gipskarton) voldoet u al aan de eis voor binnenisolatie (RD = 2,00 m²K/W).

Lees ook onze Inside Information informatiekrant.

Meer informatie over dit bericht?

Download Inside Information informatiekrant

Wat schreef de Livios-redactie over isolatie?