Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Recticel Insulation en is dus niet geschreven door Livios.

Mijn hellend dak heeft geen onderdak. Kan ik langs de binnenzijde isoleren?

Powerroof isolatie voor hellende daken.

Foto: Recticel Insulation

Powerroof is een harde isolatieplaat die altijd haar vorm behoudt en niet doorbuigt.

Foto: Recticel Insulation

Powerroof wordt als een doorlopend schild aan de buitenzijde van de dakstructuur geplaatst.

Foto: Recticel Insulation

Er moet altijd een onderdak aanwezig zijn vooraleer u het dak langs de binnenzijde kan isoleren. De dakpannen mogen met andere woorden langs binnen niet zichtbaar zijn. Het onderdak beschermt de dakstructuur (en de isolatie langs de binnenzijde) tegen weersinvloeden zoals regen en sneeuw.

Isolatieschil

Als u bij renovatie de dakbedekking verwijdert om een onderdak aan te brengen, kunt u ook overwegen om een isolatieschil aan te brengen langs de buitenzijde van de spanten (sarking systeem). Hiervoor kunt u gebruik maken van de Powerroof dakisolatieplaten van Recticel Insulation.

De grootste voordelen

Powerroof is een uniek isolatiesysteem voor hellende daken. Waarom voor Powerroof dakisolatieplaten kiezen? 

  • Stevig en vormvast: Powerroof is een harde isolatieplaat die altijd haar vorm behoudt, niet doorbuigt en bijzonder moeilijk samendrukbaar is.
  • Rectivent: door gebruik van Rectivent onderdakfolie op de aluminium bekleding van de harde isolatieplaat is het dak voorzien van bescherming tegen alle weersomstandigheden.
  • Levenslang: door de bijzondere samensteling van TAUfoam by Recticel® is Powerroof ongevoelig voor veroudering. De gesloten celstructuur van TAUfoam by Recticel®, in combinatie met de zuivere aluminium bekleding van de plaat, maakt Powerroof waterafstotend en ongevoelig voor vocht.
  • Geen koudebruggen: Powerroof, met zijn perfect aansluitende tand- en groefverbinding, wordt als een doorlopend schild aan de buitenzijde van de dakstructuur geplaatst. Op die manier wordt het volledige dakoppervlak zonder onderbrekingen geïsoleerd en is het dak volledig winddicht.

Meer info? Surf naar www.recticelinsulation.be

Wat schreef de Livios-redactie over isolatie?