Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Recticel Insulation en is dus niet geschreven door Livios.

Welke isolatieoplossing kies ik het best om mijn dak te isoleren?

Powerroof® Thermische isolatieplaat voor hellende daken bevestigd aan de draagconstructie.

Foto: Recticel Insulation

L-Ments® zelfdragende en thermisch isolerende plaat voor hellende daken.

Foto: Recticel Insulation

Eurothane® Bi-4 Hoogwaardige isolatieplaten, universeel inzetbaar voor platte daken

Foto: Recticel Insulation

Recticel Insulation, producent van PU bouwisolatie, biedt heel wat isolatieoplossingen aan voor hellende en platte daken. Elk isolatiesysteem beschikt over specifieke troeven, beantwoordt aan de hoogste kwaliteit en plaatst je vakman in een handomdraai.

Hellend dak

Je hellend dak isoleren en de zolder als woonruimte blijven gebruiken, kan perfect met Powerroof en Powerroof Max isolatieplaten (isolatiewaarde λD = 0,022 W/mK) die op de houten draagstructuur worden geplaatst (het zogenaamde sarkingsysteem). Groot voordeel: je creëert een doorlopende isolatieschil zonder koudebruggen én de aanwezige binnenafwerking kan je behouden.

L-Ments dakelementen zijn dan weer de nieuwste generatie zelfdragende, thermisch isolerende dakelementen voor hellende daken (isolatiewaarde λD = 0,023 W/mK). Met deze dakelementen in PIR-schuim, die heel eenvoudig te plaatsen zijn, spelen de architect en plaatser handig in op de trend om betaalbaar te wonen. Deze zelfdragende dakelementen van goot tot nok bieden een aanzienlijke winst op de montagetijd: jouw dak ligt in een mum van tijd terug dicht. De uitstekende isolatiewaarde en de luchtdichtheid zullen je energiefactuur gevoelig doen dalen.

Plat dak

Ook voor platte daken biedt Recticel Insulation verschillende isolatieoplossingen aan, waaronder Eurothane Bi-4 en Eurothane Bi-4A isolatieplaten (isolatiewaarde λD = 0,026 W/mK). Eurothane Bi-4 isolatieplaten zijn universeel inzetbaar: je dakdekker is vertrouwd met deze isolatie en kan dit toepassen bij de meeste dakopbouwen en in combinatie met elke gewenste dakdichting. Eurothane Bi-4 isolatieplaten hebben een unieke, gepatenteerde bekleding (zonder spinvlies, zonder bezanding). Geen extra bewerkingen (afvlammen spinvlies, afborstelen zand) voor de installateur resulteert alweer in een snellere montage. Eurothane Bi-4A isolatieplaten zijn beschikbaar als afschotisolatie. De platen in variabele dikte zorgen voor de benodigde helling voor een efficiënte hemelwaterafvoer op jouw uitstekend geïsoleerd plat dak.

De Recticel isolatieoplossingen voldoen aan de hoogste kwaliteit en dragen het Keymark label. Keymark is een Europees kwaliteitslabel dat aan de producten van producenten door erkende, onafhankelijke experts wordt toegekend. Recticel beschikt ook over ATG kwaliteitslabels. Je kan dus op beide oren slapen en van bijkomende garanties genieten.

Meer weten? Surf naar www.recticelinsulation.be en vraag meteen een vrijblijvende offerte aan via één van onze erkende plaatsers.

Wat schreef de Livios-redactie over isolatie?