Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Recticel Insulation en is dus niet geschreven door Livios.

Een zomerklus met Recticel Insulation betekent: isoleer je dak of zolder!

Eurothane G binnenisolatie

Foto: Recticel Insulation

Eurowall isolatie is uiterst makkelijk te plaatsen

Foto: Recticel Insulation

Powerroof, hét concept voor hellende daken

Foto: Recticel Insulation

Eurofloor biedt een uitstekende drukvastheid

Foto: Recticel Insulation

Met EurothaneBi3 draagt uw dak amper extra gewicht

Foto: Recticel Insulation

De vakantieperiode is ideaal om enkele klusjes uit te voeren, zo ook het isoleren van je dak of zolder. Isoleren is zowel een duurzame oplossing voor u als voor het klimaat. Door te isoleren gaat er minder warmte verloren via het dak, de muren en de vloer. Dat maakt dat hoe minder je moet verwarmen, hoe minder CO2 je woning produceert. Dat betekent dan weer een lagere energiefactuur.

Laat je met andere woorden inspireren door onze isolatiegids voor renovatie om zo de beste oplossing voor het beste resultaat te kunnen bekomen.

1. Stel: “Ik wil mijn zolder als kamer inrichten, en mijn dak is nog OK maar nog niet geïsoleerd.”

Isoleer en werk af in één handeling.

Eurothane G maakt het u makkelijk. Deze PUR-isolatieplaat heeft immers een gipskartonplaat aan de binnenzijde die schilder- en behangklaar is. Tussen het gipskarton en de isolatie zit
bovendien al een dampscherm.

2. Stel: “Mijn dak is nog OK, en ik wil het snel isoleren.” Later maak ik wel iets van mijn zolder.

Dan hoeft u enkel te isoleren, zonder de wanden af te werken. Maar zorg er wel voor dat u hoogwaardige, duurzame isolatie gebruikt, zoals Eurowall.

U plaatst Eurowall isolatie uiterst makkelijk, want de platen zijn dun en licht. Zo verliest u een minimum aan ruimte. Bovendien garandeert het unieke tand- en groefkliksysteem een doorlopend isolatieschild.

3. Stel: “Ik wil mijn zolder als kamer inrichten, maar mijn dak is niet OK en nog niet geïsoleerd.”

U hebt geen onderdak of uw dak is niet waterdicht? Een volledige dakrenovatie dringt zich op.

Isoleer uw dak aan de buitenzijde met ons revolutionaire Powerroof concept voor hellende daken. Met dit vernuftige systeem plaatst u het onderdak en isoleert u in één handeling! Nu nog de dakbedekking (terug)plaatsen, en uw dak is perfect geïsoleerd voor heel lange tijd.
Tip: contacteer een erkend Powerroof plaatser!

4. Stel: “Ik wil mijn dak isoleren, en zal mijn zolder niet als woonruimte gebruiken.”

In dit geval volstaat het om uw zoldervloer te isoleren. Voor een optimaal resultaat, kiest u voor Eurofloor vloerisolatie van Recticel Insulation.

Eurofloor kan uiterst snel en gemakkelijk geplaatst worden en biedt een uitstekende drukvastheid. Deze platen zijn bovendien heel dun voor elk isolatiepeil. Als u op de zoldervloer wil lopen, is het wel aangewezen om de isolatie te beschermen met bijvoorbeeld OSB-platen.

5. Stel: “Ik wil mijn plat dak isoleren.”

Eurothane Bi-3, de universele isolatie voor een plat dak.

Of uw plat dak nu een bitumineuze of kunststofbedekking heeft, Eurothane Bi-3 is de oplossing. Omdat deze platen bovendien een hoge isolatiewaarde hebben, zijn ze betrekkelijk dun. Dit vermijdt in vele gevallen aanpassingen aan de dakrand. Eurothane Bi-3 isolatie is ook heel licht, uw dak moet dus amper extra gewicht dragen. Deze isolatieplaten hebben bovendien een heel goede drukvastheid. Hierdoor zijn ze blijvend beloopbaar, en kunnen ze gebruikt worden als terras of groendak.

Op welke premies maak ik aanspraak?

U hebt recht op heel wat premies en een belastingvermindering. En door de hoge energieprijzen verdient u uw investering op korte termijn terug. Bovendien stijgt de marktwaarde van uw woning fors. Surf naar

www.energiesparen.be en www.energie.wallonie.beom te ontdekken hoe u uw eventuele
premies en belastingvermindering aanvraagt. Daar vindt u ook alle actuele info.
• onze website www.recticelinsulation.be/premiums en ontdek welke isolatiedikte u het best gebruikt om in aanmerking te komen voor een eventuele renovatiepremie en/of belastingvermindering.

De isolatiegids voor renovatie toont dat Recticel Insulation voor elke toepassing een specifieke isolatieplaat met aangepast schuim en bekleding heft. U ontdekt ze allemaal in deze brochure, en maakt kennis met hun voornaamste troeven! U kunt deze dan ook gratis aanvragen via Recticel Insulation.

Heeft u nog advies nodig voor u project? Contacteer ons

Wat schreef de Livios-redactie over lente- en zomerklussen?