Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Recticel Insulation en is dus niet geschreven door Livios.

Recticel Insulation eerste isolatiefabrikant met 'Ik BEN mee' uithangbord van het VEA

overhandiging van het 'Ik BEN mee' uithangbord

Foto: Recticel Insulation

Herman Raes, Recticel Insulation

Foto: Recticel Insulation

Recticel Insulation ontving als eerste isolatiefabrikant het 'Ik BEN mee' uithangbord uit handen van het Vlaams Energieagentschap (VEA).

BEN staat voor bijna-energieneutraal. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen en ook de rest van Europa. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald.

Recticel Insulation engageert zich al jaren als ambassadeur van het energiezuinig bouwen en verbouwen in Vlaanderen. De hoogkwalitatieve isolatieproducten van Recticel Insulation garanderen een uitstekende isolatiewaarde en hoge duurzaamheid. De (ver)bouwer moet zo maar 1 keer isoleren. Bovendien beperkt de goede isolatie de CO2-uitstoot en verhoogt het wooncomfort.

Herman Raes, commercieel directeur Benelux en Export: "We zijn bijzonder vereerd om als eerste isolatiefabrikant het 'Ik BEN mee' uithangbord van het Vlaams Energieagentschap (VEA) te ontvangen. Het is een bevestiging voor ons jarenlange werk en expertise in de ontwikkeling van performante isolatieoplossingen voor nieuwbouw en renovatie. Graag blijven we ons engageren om bouwers en verbouwers perfect te informeren over de energiezuinige woning van de toekomst en het vooruitstrevende beleid hierbij van het Vlaams Energieagentschap."

Recticel Insulation heeft een uitgebreid gamma aan isolatieplaten- en oplossingen. Powerwall® isolatieplaten garanderen een perfect geïsoleerde buitengevel. Bij verbouwingen is het soms interessant om de buitengevel aan de binnenkant te isoleren, en dan kunnen Eurothane® G isolatieplaten hiervoor gebruikt worden. Isoleren in de spouw kan zonder problemen met Eurowall® isolatie. Naast de muurisolatie biedt Recticel Insulation ook oplossingen voor daken met Powerroof® isolatie voor hellende daken en Eurothane® Bi-3 isolatie voor platte daken. Eurofloor® vloerisolatieplaten tenslotte vervolledigen het gamma.

Meer informatie over BEN-woningen vindt u op www.energiesparen.be en via informatie van het Vlaams Energieagentschap 'Wat is een BEN-woning? (zie bijlage)

Aarzel niet om contact op te nemen met Recticel Insulation voor persoonlijk advies op maat.

Meer informatie over dit bericht?

Wat is een BEN-woning?

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??