Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Recticel Insulation en is dus niet geschreven door Livios.

Investeer nu in een goed geïsoleerde bouwschil: start met dakisolatie

Bouwschil illustratie met Recticel Insulation Powerroof en Powerwall

Foto: Recticel Insulation

Recticel Insulation Powerroof isolatie voor hellende daken

Foto: Recticel Insulation

Recticel Insulation Powerwall isolatie voor buitengevels

Foto: Recticel Insulation

Recticel Insulation biedt kwaliteitsvolle isolatieproducten en -oplossingen aan, en onderstreept hierbij het belang van energie-efficiënt bouwen en verbouwen. Met Recticel isolatie creëer je een duurzame bouwschil, met een hoge isolatiewaarde. En zo beperk je de energievraag aanzienlijk, waardoor je als bouwer heel wat kan besparen.

Bij een niet-geïsoleerde woning is het grootste energieverlies via de daken. Start daarom met het isoleren van je dak. Zo heb je meteen de meeste energiewinst (tot 30%). Denk bij je dakrenovatie ook na over de volgende fase, namelijk het isoleren van de gevels. Voorzie extra ruimte voor de oversteek (de uitstulping van je dak tegenover je gevel). Bij buitenisolatie neemt de dikte van je gevel immers toe. Zo zorg je er in de eerste fase al voor dat een goede aansluiting van de dakisolatie op de gevelisolatie kan gerealiseerd worden, en vermijd je extra werken en kopzorgen achteraf.

Nog interessanter is om meteen de renovatiewerken te combineren. Zo kan één aannemer alle werken uitvoeren, wat de prijs gevoelig drukt. Bovendien ben je dan zeker dat dak- en gevelisolatie goed op elkaar aansluiten. Dat garandeert je een bouwknoopvrije isolatieschil.
Met de duurzame combinatie van Powerwall en Powerroof isolatie van Recticel Insulation kan je je woning doorlopend isoleren, van je kelder tot en met je dak.

Meer inspiratie en filmpjes vind je op de website ‘Alles over de bouwschil': allesoverdebouwschil.be

Een erkend Recticel Insulation plaatser uit uw buurt komt graag bij je langs voor advies op maat en bezorgt je met plezier een vrijblijvende offerte voor de isolatiewerken. Klik hier voor meer info.

Wat schreef de Livios-redactie over dak?