Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Recticel Insulation en is dus niet geschreven door Livios.

Hoe kan ik mijn binnenmuren en zolder isoleren en meteen verder afwerken?

Eurothane® G grote isolatieplaten

Foto: Recticel Insulation

Eurothane® G kleine isolatieplaten waterwerend

Foto: Recticel Insulation

Waarom zou u eerst isoleren en achteraf nog een plaat monteren om uw binnenmuur af te werken? Eurothane® G isolatie van Recticel Insulation doet namelijk beide. Deze isolatieplaat heeft een kern in hard PIR-schuim en is aan één zijde bekleed met een gipskartonplaat. Zo isoleert u alle wanden langs de binnenzijde en zijn ze snel behang- of schilderklaar. Een bijkomende dampremmende laag? Niet nodig, want tussen het gipskarton en de isolatie is dit al voorzien. Handig toch?

Eurothane® G isolatie is beschikbaar in 3 formaten. Met een beperkte dikte kunt u al uitstekend isoleren dankzij de uiterst goede warmtegeleidingscoëfficiënt (λD = 0,022 W/mK). Dankzij de afgeschuinde kanten kunnen de gipsplaten naadloos worden afgewerkt.

Met de grote platen (260 cm hoog en 60 of 120 cm breed) kunt u snel kamerhoog isoleren.

De kleine plaat (120 cm hoog en 60 cm breed) is erg handig om zolders en andere ruimtes te isoleren. Dankzij het compacte formaat krijgt u die makkelijk door bijvoorbeeld een zolderopening. De kleine plaat is ook erg licht, en dus makkelijk door één persoon te dragen en te plaatsen. Het gipskarton is bovendien waterwerend, waardoor u ook perfect kunt isoleren in vochtige ruimtes, zoals een badkamer of een keuken.

Meer informatie over dit bericht?

Eurothane® G Leaflet

Wat schreef de Livios-redactie over isolatie?