Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Recticel Insulation en is dus niet geschreven door Livios.

Hoe isoleer ik het best mijn vloeren?

Eurofloor vloerisolatie van Recticel Insulation

Foto: Recticel Insulation

Combobase Home doe-het-zelf vloerisolatie van Recticel Insulation

Foto: Recticel Insulation

Recticel Insulation biedt verschillende oplossingen aan om uw vloeren te isoleren. Elk product heeft zijn unieke eigenschappen.

Bent u van plan om zelf uw vloeren te isoleren of laat u dit over aan een vakman? Komen de isolatieplaten boven of onder de vloerplaat? Welke isolatieoplossing is nu de beste: er is altijd een specifieke isolatieplaat voor elke specifieke toepassing. Twijfel niet langer en surf nu naar www.isolatiegids.be . Binnen de kortste keren weet u perfect welk product past bij uw isolatiewens.

Als u zelf de vloeren wil isoleren boven of onder de vloerplaat, kunt u dit met de Fitforall Home  PIR isolatieplaten. Deze platen zijn in een handomdraai geplaatst dankzij het praktische tand- en groefkliksysteem rondom. De isolatiewaarde is bovendien uitstekend (λd = 0,022 W/mK) wat zich vertaalt in een nog bijkomend voordeel. Want hierdoor zijn de platen relatief dun, wat handig is in functie van de vloeropbouw.

Als u meteen een beloopbare vloer wenst, kunt u kiezen voor het Combobase Home  isolatiesysteem. Dit is namelijk een 2-in-1 systeem want deze isolatieplaten zijn afgewerkt met een spaanplaat.

Uiteraard kan u ook de plaatsing van de vloerisolatieplaten aan een vakman toevertrouwen. Uiterst geschikt hiervoor zijn Eurofloor  en Eurofloor 300 vloerisolatieplaten. Beide isolatieplaten kunnen geplaatst worden in combinatie met vloerverwarming. Eurofloor heeft een hogere isolatiewaarde (λd = 0,022 W/mK), een groot formaat (250 x 120 cm) en heeft een druksterkte van 120 kPa bij 10% vervorming. Voor particuliere woningen is deze druksterkte ruimschoots voldoende. Eurofloor 300 heeft een goede isolatiewaarde (λd = 0,024 W/mK), een compact formaat (60 x 120 cm) en heeft een grotere druksterkte van 300 kPa bij 10% vervorming. Als er grotere belastingen zijn, schakelt u dus best over op Eurofloor 300 vloerisolatieplaten. Voor uw bouw- of verbouwproject zijn sowieso beide vloerisolatieplaten uitstekend geschikt.

Wat schreef de Livios-redactie over isolatie?