Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Recticel Insulation en is dus niet geschreven door Livios.

Hoe kan ik mijn binnenmuur isoleren en meteen verder afwerken?

Recticel Insulation Eurothane G, isolatie en binnenafwerking in één

Foto: Recticel Insulation

Waarom zou u eerst isoleren en achteraf nog een plaat monteren om uw binnenmuur af te werken? Eurothane® G isolatie van Recticel Insulation doet namelijk beide. Deze isolatieplaat heeft een kern in hard PIR-schuim en is aan één zijde bekleed met een gipskartonplaat. Zo isoleert u alle wanden of plafonds langs de binnenzijde en zijn ze snel behang- of schilderklaar. Een bijkomende dampremmende laag? Niet nodig, want tussen het gipskarton en de isolatie is dit al voorzien. Handig toch?

Eurothane® G isolatie is beschikbaar in 3 formaten. Met een beperkte dikte kunt u al uitstekend isoleren dankzij de uiterst goede warmtegeleidingscoëfficiënt (λD = 0,022 W/mK). Dankzij de afgeschuinde kanten kunnen de gipsplaten naadloos worden afgewerkt.

Met de grote platen (260 cm hoog en 60 of 120 cm breed) kunt u snel kamerhoog isoleren. De kleine plaat (120 cm hoog en 60 cm breed) is erg handig om zolders en andere ruimtes te isoleren. Dankzij het compacte formaat krijgt u die makkelijk door bijvoorbeeld een zolderopening. De kleine plaat is ook erg licht, en dus makkelijk door één persoon te dragen en te plaatsen. Het gipskarton is bovendien waterwerend, waardoor u ook perfect kunt isoleren in vochtige ruimtes, zoals een badkamer of een keuken.

Meer informatie over dit bericht?

Eurothane G

Wat schreef de Livios-redactie over isolatie?