Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Recticel Insulation en is dus niet geschreven door Livios.

VIDEO: BEN-t u al in orde?

De BEN-woningen werden voorzien van dakisolatie met L-Ments zelfdragende dakelementen

Foto: Recticel Insulation

De Eurowall spouwisolatie zorgt samen met de L-Ments dakelementen voor een koudebrugvrije bouwschil

Foto: Recticel Insulation

Bouw ook een BEN woning met de kwalitatieve isolatieoplossingen van Recticel Insulation.

Foto: Recticel Insulation

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht bijna-energieneutraal (BEN) zijn. Maar waarom wachten als het nu al kan? Zo wint u meteen al de strijd tegen de energiefactuur en krikt u de waarde van uw woning stevig op. En een mogelijke financiële premie krijgt u er bovenop. 

Bekijk coach BEN in volle actie op onderstaand filmpje of op iedereenBen.tv

BEN-woningen met maximale, duurzame isolatie

Aannemer en bouwheer Geert Derde bouwde twee evenwichtige BEN-eengezinswoningen in Serskamp. Hoe hij ervoor zorgde dat de huizen BEN of bijna-energieneutraal zijn? Onder andere met een dikke, koudebrugvrije isolatielaag en uitstekende luchtdichtheid. Hij liet daarvoor de zelfdragende L-Ments-dakpanelen van Recticel Insulation plaatsen en isoleerde de spouwmuren met Eurowall platen uit PIR.

Voor het BEN-project in Serskamp in de buurt van Wetteren speelde de isolatie een cruciale rol. Om te vermijden dat er energie verloren gaat langs de bouwschil. “Isolatie is de beste investering in je woning”, getuigt Derde. “Die blijft goed werken, ook na verloop van tijd. En dat geldt voor alle woningen, niet alleen de bijna-energieneutrale.”

De bouwheer ging resoluut voor isolatiematerialen van Recticel Insulation. Het dak van de BEN-woningen dichtte hij met innovatieve L-Ments dakpanelen uit PIR. De isolatiewaarde daarvan is zo hoog dat 10 cm dikte volstaat. Toch koos Derde voor het dubbele om warmteverlies via het dak nog meer in te perken. De panelen sluiten naadloos op elkaar aan en laten nergens ruimte voor koudebruggen. Zo besparen de families maximaal op energie.

Beste investering? Isolatie

Wilt u ook een laagenergiewoning of bijna-energieneutrale woning bouwen? Vraag dan vrijblijvend een gratis offerte aan en we brengen u in contact met onze erkende plaatser in uw buurt.

Surf naar www.recticelinsulation.be en ontdek hoe coach BEN u helpt om toekomstgericht te bouwen.

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??