Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Bostoen en is dus niet geschreven door Livios.

Bostoen integreert Virtual Reality in de klantenreis

Kies je interieur met de nieuwe VR tool van Bostoen

Foto: Bostoen

Ontdek welke meubels het best in je badkamer staan

Foto: Bostoen

Kies je sanitair, je trap en de afwerkingsmaterialen

Foto: Bostoen

De residentiële projectontwikkelaar Bostoen zet Virtual Reality in bij de aankoop van een projectwoning of appartement. Klanten kunnen hun nieuwe woning configureren en beleven zonder dat er ook maar één baksteen gemetst is.

Customer Centricity

Bostoen biedt haar klanten de mogelijkheid om de binnenafwerking van hun nieuwe woning te kiezen en te vergelijken in een virtuele omgeving. “Deze digitale marketingtool werd ontworpen om gezinnen hun nieuwe thuis te laten beleven, zonder de aanwezigheid van een fysiek gebouw", ligt Joery Michiels, Verantwoordelijke Corporate Sales & Marketing toe. “Het is een uitzonderlijke beleving om je droomwoning virtueel te configureren en er nadien virtueel in rond te lopen. Klanten kunnen zich zodoende hun nieuwe woning beter voorstellen en een juiste materiaalkeuze bepalen". 

Een hybride aanpak

Klanten kunnen voortaan vanuit hun thuisregio en met de hulp van de binnenhuisarchitecten van Bostoen, hun nieuwe woning inrichten. De VR-applicatie bevat ruime keuzemogelijkheden aan o.a. vloer- en wandtegels, binnenschrijnwerk, sanitair en verlichting.

In het kader van de regionale verankering van Bostoen werd een VR-opstelling geplaatst in de kijkwoning van Roosdaal (Vlaams-Brabant), de kijkwoning van Harelbeke (West-Vlaanderen) en de Customer corner in de hoofdzetel te Drongen (Oost-Vlaanderen). “In de kijkwoningen bewijzen we onze afwerkingskwaliteit en werd er naast de virtuele beleving ruimte gemaakt voor een Experience room, waar klanten eveneens kunnen kennismaken met reële stalen".

In samenwerking met Nanopixel

Samen met het Nanopixel uit Roeselare werden de virtuele woonruimtes ontwikkeld en de afwerkingsmaterialen gedigitaliseerd. De software draait op een Game PC, aangesloten op het TV-scherm van de kijkwoning. De begeleiding door Interieurarchitecten en Bouwadviseurs gebeurt aan de hand van een touchscreen.

Virtueel Thuiskomen, da's bostoen

Ontdek hier alle woonprojecten van Bostoen

Wat schreef de Livios-redactie over start?