Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Bostoen en is dus niet geschreven door Livios.

Wat zijn natuurbuurten?

Natuurbuurt BleekWeide in Gent

Foto: Bostoen

Natuurbuurt GroeneWard in Waarschoot

Foto: Bostoen

Natuurbuurt HerBakker in Eeklo

Foto: Bostoen

De lente is volop in het land. De vogeltjes fluiten en de geur van vers gemaaid gras hangt in de lucht, heerlijk! Hou jij ook van de natuur en ben jij overtuigd van de vele voordelen die een groene omgeving te bieden heeft? Ontdek dan de natuurbuurten van Bostoen.

De natuur naar de stad

Landelijk wonen is niet voor iedereen haalbaar vandaar dat bostoen de pracht van de natuur naar de stad brengt. Thuis geniet je in alle rust van een prachtige en rustige omgeving en dit op wandel- of fietsafstand van het stadscentrum. Je krijgt hier echt het beste van beide werelden.

Een natuurbuurt heeft meer te bieden dan enkel groen en rust

In een natuurbuurt worden er energievriendelijke compacte woningen gebouwd met optimale zongeoriënteerde tuinen. Je kan er kiezen uit verschillende types woningen (gesloten of halfopen) en ook het aantal slaapkamers varieert per woning. Voor ieder wat wils dus. De woningen in een natuurbuurt zijn met elkaar verbonden door autoluwe dreefjes die doorgaand verkeer uitsluiten. Ideaal dus voor de kinderen die hier veilig samen kunnen buitenspelen in het gemeenschappelijke groen. 

Wil je nog een stapje verder gaan, dan kan je door het installeren van eigen energiegeneratoren, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, je woning zelfs omvormen tot een BEN-woning (bijna energie neutraal).

Zou ook jij graag thuiskomen in een natuurbuurt? Ontdek dan de natuurbuurten van bostoen:

Ontdek alle woonprojecten op bostoen.be

Wat schreef de Livios-redactie over bouwen?