Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Bostoen en is dus niet geschreven door Livios.

Duurzaam bouwen met Bostoen: hoog wooncomfort, lage energiefactuur

Foto: Bostoen
Foto: Bostoen
Foto: Bostoen

Thuiskomen is één van de fijnste dingen in het leven. Het gevoel dat je ervaart als je terugkeert naar je eigen plek, jouw vertrouwde omgeving… is met niets ter wereld te vergelijken. Voor Bostoen, met meer dan 40 jaar ervaring, is een huis dan ook méér dan rechte muren en een waterdicht dak. Het is een warme plek waar men zichzelf kan zijn, samen met de partner, met de kinderen... Een knus nest waarin het fijn thuiskomen is. Een thuis voor vandaag en voor morgen. Wij bouwen daarom resoluut betaalbare, duurzame en energievriendelijke wooneenheden met respect voor mens en milieu.

Hierbij bekijken we bouwen dan ook niet enkel en alleen vanuit een puur technische invalshoek. We nemen ook de ecologische, sociale en economische impact van onze activiteiten onder de loep. Zo kiezen we voor low-impact, duurzame materialen, ruime aandacht voor groenbeheer en duurzame mobiliteit, en leggen we onze focus op energiezuinige bouwoplossingen.

Als referentie in duurzaam bouwen ontwikkelden we een unieke knowhow op vlak van energie-efficiëntie. We bieden woonoplossingen aan  van energievriendelijk over bijna-energieneutraal (BEN) tot 100 % passief.

Met een correct gekozen isolatie en permanente ventilatie met warmterecuperatie zetten we reeds de eerste stap naar energiebesparing. Met een passiefwoning heb je bovendien nog een grotere voorsprong op energiezuinigheid en comfort. De extra investering in een passiefwoning betekent naast een hoog wooncomfort en lagere energiefactuur ook een financiële meerwaarde voor de woning. Binnen 30 jaar voldoet de isolatieschil van deze woningen daarenboven nog aan de nieuwbouw standaard. Met enkele toevoegingen van hernieuwbare energie zoals zonnepanelen of een geothermische warmtepomp, zijn onze energievriendelijke of passiefwoningen trouwens klaar voor de toekomst en voldoen zij aan de 2020 eisen. Op die manier dek je immers je energiebehoefte voor verwarming volledig te met hernieuwbare energie. Resultaat, een factuur van letterlijk 0 euro voor verwarming!

Kortom welke warme thuis je ook wilt, Bostoen gaat met je mee. Interesse en wil je nog dit jaar verhuizen naar jouw duurzame thuis? Ontdek dan nu onze actie op instapklare woningen. Koop je voor eind juni dan krijg je er een gratis keuken bovenop.

Meer info

Wat schreef de Livios-redactie over bouwen?