Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Bostoen en is dus niet geschreven door Livios.

Een passiefhuis, méér dan een goede investering

Kijkwoning Lochristi

Foto: Bostoen

Iedereen weet intussen wel dat fossiele energie niet onuitputtelijk is, alsmaar duurder wordt en het milieu zwaar belast. De oplossing is energievriendelijk wonen. Dat is de essentie van het passiefconcept.

Met het passiefconcept wordt een belangrijke bijdrage geleverd in de strijd tegen de opwarming van de aarde. In een passiefhuis wordt het energieverbruik tot het minimum gereduceerd door een combinatie van verregaande isolatie, het wegwerken van kieren en ventilatie met warmterecuperatie. Er is een aangename binnentemperatuur die nauwelijks beïnvloed wordt. De zon is een passieve warmtebron. De energiebehoefte van een passiefhuis is slechts 20% van de huidige norm.

Een passiefhuis is goedkoper dan een gewone woning en zelfs voordeliger dan een “energievriendelijke” E60 woning. Door de besparing op je energiefactuur betaal je immers de meerkost voor een passiefhuis maandelijks af. Hiervoor hoef je dus niets rechtstreeks uit je inkomen te betalen. Na 20 jaar levert dat een aardige spaarpot op. Bovendien is je woning na al die tijd in waarde gestegen en voldoet ze dan nog steeds aan de norm. Voor velen is een eigen woning een baken van zekerheid in onzekere tijden, een persoonlijk pensioenplan en tegelijkertijd ook een bron van geluk – huiselijk geluk vooral. Een passiefhuis is dus een meer dan goede investering.

2015 is daarenboven zeer interessant voor wie nog bouwplannen heeft. De hypothecaire rentevoeten stonden immers nooit eerder zo laag en vastgoed blijft een veilige waarde. Het is dus hét moment om te investeren in een eigen woning of een woning voor verhuur.

Bostoen biedt onder het motto ‘Alles kan!’ iedereen een oplossing aan op maat. Daarnaast biedt Bostoen elke dag opnieuw kansen om betaalbaar, comfortabel en mooi te wonen. Een zeer lage energiefactuur wordt gecombineerd met een hoog wooncomfort. Je kan steeds één van onze kijkwoningen bezoeken tijdens onze opendeurdagen of op afspraak. Zo ontdek je zelf de vele voordelen van energievriendelijk en passief wonen bij Bostoen! Daarnaast biedt Bostoen alle klanten die ‘kopen voor verhuur’ een goed rendement op hun vastgoed en onafhankelijk fiscaal advies van topspecialisten van BDO en BIV.

Wat schreef de Livios-redactie over kopen?