Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door gas.be en is dus niet geschreven door Livios.

Nieuwe verwarming op gas? Zo herken je topkwaliteit!

Kies voor een vakman met het Cerga-label.

Foto: gas.be

Cerga is een kwaliteitslabel voor gasinstallateurs.

Foto: gas.be

Verwarmen op gas blijft de komende jaren dé financieel interessantste keuze. Hou wel rekening met deze gouden tip als je een installateur zoekt: kies voor een vakman met het Cerga-label. Zo’n erkende, professionele aardgasinstallateur is jouw garantie op kwaliteit, veiligheid en vakmanschap!

1. Wat houdt het Cerga-label in?
Cerga is een kwaliteitslabel voor gasinstallateurs. Installateurs met een Cerga-label volgen specifieke opleidingen om te voldoen aan de laatste reglementeringen en worden jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke organisatie.


2. Wat zijn de voordelen voor mij als (ver)bouwer?

  • Zekerheid: een Cerga-installatie is volgende regels van de kunst uitgevoerd. Je installatie werkt dus gegarandeerd veilig én met het hoogst haalbare rendement.
  • Snelheid: een erkend Cerga-installateur heeft geen positief controleverslag van een erkend controleorganisme nodig, maar kan jouw gasmeter onmiddellijk na het installeren laten openen. Zo win jij tijd én geld!
  • Ondersteuning: sectororganisatie Gas.be verzorgt technische ondersteuning en permanente bijscholing van Cerga-installateurs. Zo ben je altijd zeker van een correct ontwerp en een perfecte plaatsing.

3. Hoe vind ik een Cerga-installateur?
Heel eenvoudig: met deze handige tool!

TIP: laat je gasinstallatie op tijd nakijken. Dit is wettelijk verplicht om de twee jaar in Vlaanderen en om de drie jaar in Wallonië en Brussel. Ook hiervoor kan je terecht bij een erkend GI en GII Cerga-installateur.

Wat schreef de Livios-redactie over bouwpartners?