Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Brainbox® en is dus niet geschreven door Livios.

Duurzaam bouwen, al eens aan gedacht?

U wil op een ecologische manier uw woning gaan bouwen of renoveren? Hebt u er aan gedacht om dit op een duurzame manier te doen?

Voor Brainbox, de marktleider in zelfbouw voor elektriciteit, domotica, verwarming, sanitair en ventilatie, is het een top-prioriteit om voor al zijn systemen oplossingen aan te bieden die duurzaam, ecologisch en besparend zijn.

  • Elektriciteit/domotica

Besparen dankzij onze domotica! De on/off Evoticoo relais beschikken over een Eco-functie, zijn instelbaar van 0 tot 120 minuten en de verlichting wordt automatisch uitgeschakeld na het gewenste aantal minuten.

Andere voordelen van een domotica-systeem: de automatische bediening van de rolluiken om de warmte buiten te houden, zodat de airco niet hoeft te werken, het automatisch uitschakelen van energieverslindende toestellen wanneer u niet thuis bent…. Dit alles via één enkele schakelaar of bij het inschakelen van uw alarmsysteem.

  • Ventilatie

Brainbox biedt u de keuze tussen twee ventilatiesystemen om het energieverbruik terug te dringen:

  • Het ventilatiesysteem GMV enkele flux, met ventilatieroosters in de vensters: in standaardmode gebeurt de luchtafvoer over het geheel van de installatie op 10%. Wanneer er vocht of CO2 wordt gedetecteerd, gaat de afvoer naar 100% om vervolgens automatisch terug te keren naar 10% van zodra de situatie genormaliseerd is. Met de optie GMV Intelligent wordt de vervuilde lucht enkel afgevoerd door het ventiel of de ventielen in de buurt waarvan de vervuilde lucht wordt vastgesteld.
  • Het ventilatiesysteem GMV dubbele flux, voor luchtdichte gebouwen (zonder ventilatieroosters in de vensters), brengt frisse lucht het gebouw binnen en voert vervuilde lucht af uit vochtige ruimtes. De inkomende lucht wordt verwarmd door de uitgaande lucht (energiebesparing). Tijdens de zomermaanden kan het automatische By Pass systeem ervoor zorgen dat uw woning aangenaam koel blijft.

  • Sanitair

Het sanitaire systeem van Brainbox op basis van het gebruik van leidingwater en regenwater met hydrofoorgroep zorgt in uw woning, in functie van uw behoeften (50µ-, koolstof- en UV-filters), voor een gemengd gebruik van leidingwater én regenwater. Zo daalt uw factuur voor waterverbruik onmiddellijk behoorlijk omdat er heel wat minder leidingwater wordt verbruikt.

  • Verwarming

De lucht-water warmtepomp van Atlantic is de optie die zowel milieuvriendelijk als besparend is! Aangezien de pomp haar energie uit de lucht haalt, is ze helemaal niet belastend voor het milieu. Daarnaast is haar werking bijzonder voordelig want voor elke kilowatt die u betaalt, produceert ze 3,5 kilowatt energie.

Dit is dus met voorsprong het meest rendabele systeem voor een nieuwbouw-woning (of een heel goed geïsoleerde verbouwing) met vloerverwarming. Brainbox werkt samen met een studiebureau dat uw plannen inscant en er het plaatsingsplan bovenop tekent. Zo kan u exact bepalen hoeveel ruimte u moet voorzien tussen uw leidingen, wat de lengte is van de kringen en welk debiet er moet worden ingesteld op de collectors.

Voor meer informatie, om onze gids te downloaden of een afspraak te maken met een van onze consulenten, neem een kijkje op onze site of bel ons op het nummer 09/277.04.39.

Wat schreef de Livios-redactie over verbouwen of renoveren?