Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Fluvius en is dus niet geschreven door Livios.

Vraag je EAN-code tijdig aan.

Foto: Fluvius

Omwille van de privacy kan je sinds 30 oktober je EAN-code niet meer telefonisch opvragen. Daarom bouwde Eandis een webtool. Na aanvraag bezorgt Eandis je, binnen de vijf werkdagen, jouw EAN-code. Ook handig voor eigenaars, huurders en de syndicus van gebouwen.

Wat is een EAN-code?

De EAN-code is een unieke code, te vergelijken met de ID van je elektriciteits- of gasmeter. Deze code mag je niet verwarren met je meternummer. De code bestaat uit 18 cijfers en begint altijd met de cijfers 54.

Waar vind ik mijn EAN-code?

De code is terug te vinden op de facturen van je energieleverancier. Ook al ben je ooit veranderd van leverancier, jouw code blijft dezelfde. Ze staat ook op de correspondentie die je met Eandis voert, bijvoorbeeld voor nieuwe aansluitingen.

Tip

Noteer je code op een klever en bevestig ze op je meterkast.

Waarvoor heb ik mijn EAN-code nodig?

Zelden heb je deze code nodig. Wanneer dan wel?

  • Overweeg je zonnepanelen? Dan is het goed om een nieuwe meter aan te vragen. Dan heb je de EAN-code van je elektrische installatie nodig. In feite voor alle veranderingen aan bestaande aansluitingen komt de EAN-code van pas.
  • Heb je verbouwd en kom je in aanmerking voor een REG-premie van Eandis? Ook dan heb je de EAN-code nodig om je aanvraag in te dienen.
  • Verhuisplannen? Vergeet dan zeker niet het energieovernamedocument in te vullen. Ook hier heb je EAN voor elektriciteit en eventueel aardgas nodig.

Aan de slag

Eandis ontwikkelde een online-tool waarmee je zelf je EAN-code opvraagt. Na aanvraag krijg je binnen de vijf werkdagen jouw code.  

Veel succes!

Oh ja, kijk ook even naar de andere handige webtools van Eandis.

Wat schreef de Livios-redactie over huren en verhuren?