Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Fluvius en is dus niet geschreven door Livios.

5 stappen naar een geslaagde renovatie

5 stappen naar een geslaagde renovatie

Foto: Fluvius

Oké, je hebt een centje opzij gezet en bent klaar om je huis te BENOveren (nog beter renoveren). Wat nu? Begin je er zomaar aan of heb je een plan? En ben je zeker dat jouw plan de efficiëntste aanpak is? Met deze stappen zorg je alvast voor de basis van een geslaagde renovatie.

  • Scan je huis

Voor je een plan opstelt, maak je best een grondige doorlichting van je huis. Voldoen je elektriciteit, verwarming en waterleiding aan de huidige normen? Is je dak nog in goede staat? Heb je enkel of dubbel glas in je ramen en deuren? Doe bij twijfel beroep op een expert.

  • Bekijk de premies

Wie BENOveert, geniet van heel wat financiële voordelen. Zo bieden bepaalde banken een speciale energielening aan. Daarnaast heb je recht op een premie voor verschillende energiebesparende maatregelen. Je vindt ze op www.eandis.be of www.infrax.be.

  • Stel een doel

Wat wil je met je BENOvatie bereiken? Wil je enkel je energieverbruik verminderen of is je verbouwing meer gericht op extra comfort? Denk ook op lange termijn. Plaats bijvoorbeeld nu al een warmtepomp om meer rendement te halen uit de zonnepanelen die je binnen een paar jaar wilt installeren.

  • Maak een masterplan

Hierbij is de raad van een expert geen overbodige luxe. Samen met jou stelt hij of zij een gedetailleerde planning op. Zo kun je heel wat tijd en geld sparen.

  • Regel je vergunningen

Start op tijd met de aanvraag voor de vereiste vergunningen. Geen idee of voor jou vergunnings- of meldingsplicht geldt? Je stad of gemeente helpt je graag verder.

Al aan een BENovatiecoach gedacht? Die helpt je bij elke stap voor, tijdens en na jouw BENOvatie. Hij scant je huis, weegt de alternatieven af, regelt aannemers, houdt een oogje in het zeil bij de werken en helpt je je premies aanvragen. Klinkt interessant? Schrijf je dan in voor de Burenpremie via de website van Infrax of Eandis.

Meer partnerberichten van Fluvius

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??