Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Fluvius en is dus niet geschreven door Livios.

Je verhuist? Vergeet je energie niet!

Foto: Fluvius

Net verhuisd of ga je verhuizen? Dan valt er heel wat te regelen. Het vlot mee verhuizen van je energie schrap je alvast van het lijstje dankzij de overnamedocumenten van Eandis.

Om je elektriciteit en aardgas vlot mee te verhuizen, moet je zowel voor je oude als nieuwe woning actie ondernemen. Want zonder correcte meterstanden kunnen wij van Eandis geen juiste gegevens bezorgen aan jouw energieleverancier. En loopt de teller van je oude woning misschien nog verder op jouw kosten!

Discussies uitgesloten
Daarom is er ons energieovernamedocument. Een handig document waarop je alle info over je energie invult. Je kan het een beetje vergelijken met een aanrijdingsformulier bij een auto-ongeval. Ook dat vul je in om discussie achteraf te vermijden. Je weet perfect vanaf wanneer je je eigen energie verbruikt.

Twee exemplaren
Vul voor je oude woning twee energieovernamedocumenten in, samen met de nieuwe bewoner of eigenaar. En voor elk één exemplaar. Ook voor je nieuwe woning vul je er twee in, samen met de oude bewoner of eigenaar, voor elk een exemplaar.

Verwittig je energieleverancier
Onderteken alle documenten en bezorg een kopie van jouw twee energieovernamedocumenten aan de energieleverancier. Die kan je energieverbruik juist aanrekenen. Verschillende leveranciers voor aardgas en elektriciteit? Bezorg ze dan allebei een kopie.

Slimme webmodule
De VREG stelt ook een slimme webmodule ter beschikking die je stap voor stap begeleidt naar een vlotte verhuizing van elektriciteit en aardgas, op basis van jouw specifieke situatie.

Wat schreef de Livios-redactie over energiebronnen?