Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Fluvius en is dus niet geschreven door Livios.

Combineer aardgas met hernieuwbare energie

Combineer aardgas met hernieuwbare energie

Foto: Fluvius

Aardgas biedt vele mogelijkheden. Je kunt ermee verwarmen, warm water bereiden, koken en auto rijden. Bovendien is aardgas perfect combineerbaar met hernieuwbare energie, op maat van je wensen en je budget.

Welke verwarmingsinstallatie is vandaag interessant?

Huizen worden beter geïsoleerd en dat creëert nieuwe mogelijkheden om(ultra)zuinig te verwarmen.
Hybride systemen zijn fel in opmars. Ze combineren hernieuwbare energie (via een warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler) met een fossiele brandstof zoals aardgas (via een condensatieketel). De hernieuwbare energie zorgt voor de hoofdverwarming. Op piekmomenten of bij te weinig opbrengst, springt de condensatieketel bij. Zo’n bivalente ketel schakelt, afhankelijk van de omstandigheden, altijd de meest rendabele en energievriendelijkste bron in.

Tips

  • Zoek samen met je installateur naar een energie-efficiënte oplossing op maat van je woning.
  • Vraag info bij de fabrikanten van aardgastoestellen. Veel fabrikanten bieden hybride systemen aan. Weeg de kostprijs van deze technologie af tegenover je energiebesparing en de premies.

Nieuwe aardgascampagne in de kijker

Op het salon Batibouw 2016 lanceerde de aardgasfederatie haar nieuwe campagne. Met de slogan: ‘Aardgas. Zo ben je klaar voor morgen!’ kreeg aardgas een gezicht. Dat van een warme, gezellige blauwwollen beer. Hij vergezelt je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat in een CO2-arme wereld. Herbekijk hier de reclamespot .

Meer weten over zuinig verwarmen?

Download onze brochuresKies de juiste verwarming’  - ‘Condensatieketel op aardgas ’ - ‘De warmtepomp ’ - ‘De zonneboiler ’.

Of surf naar www.aardgas.be .

Meer informatie over dit bericht?

U gaat verbouwen? Kies de juiste verwarming

Wat schreef de Livios-redactie over energiebronnen?