Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Sibomat NV en is dus niet geschreven door Livios.

Ultieme tip: zo hou je je bouwbudget onder controle

Wie bouwt met een sleutel-op-de-deurbedrijf is beschermd door de wet-Breyne.

Foto: Sibomat NV

Maar hoe weet je nu of jouw bouwbedrijf, zoals Sibomat, de wet-Breyne naleeft?

Foto: Sibomat NV

Heel eenvoudig, check of de firma het ‘Charter der Woningbouwers’ ondertekend heeft.

Foto: Sibomat NV

Het grootste voordeel van sleutel-op-de-deur? Dat is ongetwijfeld de zekerheid over de prijs. Maar opgelet: sommige aannemers slagen erin om hier onderuit te komen. Daarom biedt Sibomat spijkerharde garanties.

Wie bouwt met een sleutel-op-de-deurbedrijf is beschermd door de wet-Breyne. Dat biedt tal van voordelen: zo liggen onder andere de prijs en de uitvoeringstermijn contractueel vast, mag de aannemer slechts een voorschot vragen van 5% en mag de aannemer kosten van eventuele ongelukken niet aan jou doorrekenen.

Eén contract

De wet-Breyne is schitterend nieuws voor jou als bouwheer, maar dan moet ze wel correct nageleefd worden. En dat gebeurt helaas niet altijd. Soms rekenen aannemers toch nog toeslagen aan, of vragen ze je om afzonderlijke contracten te ondertekenen met de onderaannemers. Maar dat mag je nooit doen, want dan is de wet-Breyne niet meer van toepassing.

Zeker bouwen

Maar hoe weet je nu of jouw bouwbedrijf de wet-Breyne naleeft? Heel eenvoudig, check of de firma het ‘Charter der Woningbouwers’ ondertekend heeft, zoals Sibomat. Sibomat leeft niet alleen de wet-Breyne na, maar biedt daarbovenop nog extra garanties:

  1. Sibomat werkt met één contract. Elke wijziging wordt in het oorspronkelijke contract opgenomen of als bijlage toegevoegd, zodat de wet-Breyne altijd van toepassing blijft.
  2. De prijs ligt van in het begin vast. Geen verrassingen!

Lees hier meer over de kostprijs van een houtskeletbouw.

Bouw met garanties!

Wil jij ook bouwen met maximale bescherming? Contacteer Sibomat voor advies op maat. Laat je alvast inspireren door Sibomat-referenties bij jou in de buurt. Of bezoek een van de Sibomat-kijkwoningen.

Wat schreef de Livios-redactie over sleutel-op-de-deur?