Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Gyproc en is dus niet geschreven door Livios.

3 redenen om niet voor een gemetselde wand te kiezen

Geen pluggen meer nodig

Foto: Gyproc

Makkelijke en snelle montage

Foto: Gyproc

3 redenen om niet voor een gemetselde wand te kiezen

Foto: Gyproc

Bouwers en verbouwers kiezen nog vaak voor klassiek gemetselde scheidingswanden in snelbouw of (cellen)beton. Maar dat deze wanden het meest robuust en massief zouden zijn, is een hardnekkige denkfout! Nu is er een oplossing die op elk vlak interessanter is, en die je gewoon zelf plaatst: Habito® van Gyproc®. Ontdek dit innoverende wandsysteem in drie voordelen!

  1.  Sneller: geen droogtijden

Omdat je voor het monteren van Habito® geen mortel of lijm gebruikt zoals bij klassieke metselwanden, hoef je geen rekening te houden met lange droogtijden. De elektricien kan onmiddellijk wandcontactdozen en schakelaars monteren zonder slijp- en kapwerken. En ook de andere vakmannen kunnen meteen aan de slag. Zo win je tijd en geld!

  1. Flexibeler: voor levenslang wooncomfort

Met Habito® bouw je voor de lange termijn . Wat als de kinderen het huis uit zijn? Of je ooit minder goed te been bent? Dan verwijder je de wand zonder de minste moeite! Zo maak je van de wasplaats beneden later misschien zelf snel een badkamer. Of biedt een deel van de living nog net genoeg plaats voor een gelijkvloerse slaapkamer: meubels weghalen, schroefgaten dichten en je bestaande wand is klaar voor een nieuwe bestemming! En dit kan je helemaal zelf doen, want ondanks hun sterke gipskern kan je platen makkelijk zelf op maat snijden en monteren op de bekende Metal Stud® profielen van Gyproc®.

Tip: hou van bij het begin rekening met je veranderende leefomstandigheden en voorzie waar nodig al leidingen en aansluitingen.

  1. Sterker en stiller: massief karakter

Waarom zou je het jezelf moeilijk maken als het ook makkelijk kan? Habito® is tot vijfmaal sterker dan gemetselde wanden in snelbouw of (cellen)beton. Dankzij hun stevige kern hebben de platen het onmiskenbare karakter van een echte massieve en geluidswerende muur. Habito® is als geen ander opgewassen tegen spelende kinderen, uitbundige feestjes, verbouwwerken en al je dagelijkse activiteiten.

Wist-je-dat?

Met de Habito® plaat van Gyproc® zijn pluggen voorgoed verleden tijd. Voortaan hang je flatscreens, wandrekken, kastjes en andere lasten tot 30 kg (!) gewoon op aan één simpele spaanplaatschroef. Kan het nog gemakkelijker?

Habito® is hét wandsysteem voor nieuwbouw en renovatie. Meer weten? Bekijk deze video!

Wat schreef de Livios-redactie over wanden?