Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Gyproc en is dus niet geschreven door Livios.

Jouw ideale BENOvatietraject? Gyproc zorgt dat het plaatje klopt.

Stippel jouw BENOvatietraject uit

Foto: Gyproc

Het ideale BENOvatieparcours bestaat uit 5 stappen

Foto: Gyproc

De buitenmuren zijn de tweede grootste oorzaak van warmteverlies

Foto: Gyproc

Is je woning aan renovatie toe? Dan kan je maar beter in één keer BENOveren. BENOveren staat voor ‘beter renoveren’. Dit betekent dus dat je zal renoveren met het oog op de toekomst zodat je huis nu al beantwoordt aan de energieprestatie-eisen van morgen. Zo profiteer je nu al van de vele voordelen die BENOveren te bieden heeft. Je krijgt een lagere energiefactuur, een hoger wooncomfort en je bewijst het milieu een grote dienst. Daarnaast geef je je huis een esthetische en financiële meerwaarde.

Het BENOvatietraject

Jouw ideale BENOvatietraject kan je uitstippelen op www.mijnBENOvatie.be . Deze website gidst je in 5 stappen doorheen je ideale BENOvatieparcours: eerst het dak, dan de buitenmuren, het glas, de ramen en de deuren, vervolgens de vloer en ten slotte de zogenaamde ‘technieken'.

Dak

Als eerste moet je het dak aanpakken. Hiermee kan je al een grote energiebesparing realiseren met een relatief kleine investering. Nadat je het dak geïsoleerd hebt is het belangrijk dit correct af te werken.

Buitenmuren

Nadat je het dak hebt aangepakt, is het belangrijk de buitenmuren te BENOveren. Deze zijn namelijk de tweede grootste oorzaak van warmteverlies. De buitenmuren kan je aan de binnenkant isoleren en afwerken met gipskartonplaten of je kan meteen kiezen voor een isolatiepaneel. Let hierbij wel goed op de aansluitingen.

Vloeren

Als je bovenstaande stappen doorlopen hebt en je de woning ook hebt voorzien van goed isolerende beglazing, ramen en deuren, dan is de volgende stap in jouw traject het isoleren van de vloer. Dit kan perfect door gebruik te maken van een droge chapesysteem zodat je timing niet in het gedrang komt.

Dan resten enkele nog de technieken om je volledige BENOvatietraject compleet te maken.

Meer weten? Surf naar www.gyproc.be

Wat schreef de Livios-redactie over plafond?