Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Gyproc en is dus niet geschreven door Livios.

Eindelijk rust dankzij de fluisterstille wand

Habito, de fluisterstille wand

Foto: Gyproc

Stiller dan andere wanden

Foto: Gyproc

Habito: sterk, stil en eenvoudig

Foto: Gyproc

Lawaaierige buren, voorbijrazende auto’s, muziek die uit een puberkamer schalt: je zou voor minder stress krijgen. Als je Belgen vraagt wat ze écht verlangen van hun woonomgeving steekt één antwoord er met kop en schouders bovenuit: rust. Logisch dus dat Gyproc werk maakt van een fluisterstille wandafwerking voor elke kamer in huis.

Geen slapeloze nachten meer

Storend lawaai is letterlijk overal, maar het goede nieuws is dat jij daar je slaap niet voor hoeft te laten. Voorwaarde is wel dat je rekening houdt met deze basisregel: denk van bij het begin van je bouw- of renovatieproject na over het akoestisch comfort. Gyproc maakt het je voortaan een pak gemakkelijker met de ijzersterke én akoestisch isolerende Habito platen. Dankzij de stevige gipskern heeft deze plaat alle troeven van een echte geluidswerende muur. Habito voelt robuust, klinkt massief als je erop klopt, maar bovenal: deze plaat vormt een massieve buffer tegen storende luchtgeluiden. Ideaal voor wie nood heeft aan zijn nachtrust.

Vertrouwd gebruikscomfort
Habito is tot vijf keer sterker dan traditionele bouwmaterialen en stiller dan andere binnenwanden. Bovendien kan je de platen makkelijk zelf monteren op de typische Metal Stud profielen van Gyproc. Omdat je voor het monteren van Habito geen mortel of lijm nodig hebt zoals bij klassieke metselwanden, hoef je ook geen rekening te houden met lange droogtijden. En als je de wanden achteraf wil verwijderen, hoef je geen zware breekwerken te laten uitvoeren.

Tip voor akoestische knalprestaties

Combineer Habito met een extra laag geluidswerende isolatie die je tussen de Metal Stud profielen aanbrengt of een extra plaat Habito. En dan: genieten van de stilte of je favoriete muziek op maximaal volume.

Met het nieuwe wandsysteem Habito van Gyproc lig je nooit meer wakker. Meer weten? Bekijk deze video:

Meer info vind je in de brochure over Habito: klik hier.

Wat schreef de Livios-redactie over wanden?